PARADAJZ SMANjUJE RIZIK OD INFARKTA

by | 15.08.2017

 
 
Paradajz je bogat vitaminima C, K, PP, grupe B… Sadrži i A-karoten, kojeg u 100 g paradajza ima sasvim dovoljno za čovekove dnevne potrebe. Kad je reč o gvožđu, u paradajzu ga ima nekoliko puta više nego u pilećem mesu, mleku, ribljim proizvodima… U ovom povrću nalazi se likopen, koji ima vema važna lekovita svojstva – štiti muškarce od raka prostate, a žene od karcinoma grlića materice, jer sprečava mutaciju DNK.
 
Pročitajte i… Hidrogen u borbi protiv kadriovaskularnih oboljenja!
 
Paradajz je odličan diuretik u slučaju bolesti bubrega i mokraćne bešike. Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara, poboljšava stanje kardiovaskularnog sistema, sprečava aterosklerozu…
U slučaju poremećenog metabolizma: U mašini za meso sameljite kilogram svežeg paradajza, a zatim to pomešajte s narendanim belim lukom, renom i jabukama (po 300 g od svega). Uzimajte po kašiku triput dnevno pre jela. Čuvajte u frižideru.
Ako patite od ateroskleroze, gojaznosti, malokrvnosti… Od opalih plodova napravite sok s pulpom, ali bez kožice. Pijte po kašiku triput dnevno, deset minuta pre jela. Sok od paradajza kontraindikovan je u slučaju kamena u žuči.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com