SEME LANA + KEFIR: FORMULA ZA ČISTA CREVA

by | 23.05.2018
kefir,laneno seme

Ruski doktori tvrde da su zdrava creva – centar imuniteta. Upravo od njihovog pravilnog rada zavisi dobro funkcionisanje čitavog organizma, pa tako i stanje kože, kose, naša generalna otpornost na stres i, jednostavno, dobro raspoloženje.

Da bi gastrointestinalni trakt nesmetano radio, postoji odličan napitak od samo dva sastojka koji bi vam svaki lekar preporučio.

O blagodetima kefira

Sam po sebi kefir je jedan od najdragocenijih dijetetskih proizvoda. On poseduje čitav spektar korisnih svojstava:
* poboljšava stanje mikroflore creva;
* sadrži belančevine, vitamine, minerale i amino-kiseline;
* čisti organizam od toksina i drugih štetnih materija;
* poboljšava rad gastrointestinalnog trakta.
Kefir se propisuje kao jedna od prve dodatne hrane odojčadi, osoba s oslabljenim imunitetom, a koristan je i posle operacija i kure antibiotika. On pomaže da se izborimo s visokim pritiskom, a otklanja i otoke nastale usled zadržavanja urina.

PROČITAJTE I… Kefir kao hitna pomoć

kefir,laneno seme
Najvažnije merilo kad je u pitanju kefir jeste svežina. Sva njegova čudotvorna svojstva nestaju nakon samo tri dana korišćenja.

Zbog toga, kad kupujete kefir, obavezno pogledajte rok trajanja. Koristan je samo kefir s prirodnim, živim bakterijama, što znači da će trajati sasvim kratko. Kefir s dugim rokom trajanja neće naškoditi vašem organizmu i možete ga upotrebljavati kao ukusan napitak, ali korist od njega biće ravna nuli!

O blagodetima lanenog semena

Laneno seme izvanredan je dijetetski proizvod, bogat celulozom, sluzi, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama u optimalnom odnosu, vitaminima, polisaharidima, fitoestrogenima, belančevinama, limanarinom i dr.

Ovo seme ima blagotvoran uticaj, pre svega, na debelo crevo, podstičući njegov rad. Takođe, poseduje svojstvo upijanja tečnosti iz creva, kao i bubrenja, jačajući peristaltiku. Limanarin poboljšava kvalitet rada želuca i creva, njihovu sekretornu i motornu funkciju, a celuloza upija toksine i štetne materije i izbacuje ih iz organizma.
Laneno seme pomaže da se izborimo s ozbiljnim zdravstvenim problemima, kao što su hipertenzija, poremećaji u radu bubrega, dijabetes oba tipa, tromboza, napadi bronhijalne astme, ciroza jetre, poremećaji rada kardiovaskularnog sistema, zatvor, kolitis (upala debelog creva).

KONTRAINDIKACIJE: Bez obzira na sva korisna svojstva ovih proizvoda, treba ih izbegavati u slučaju akutnog oboljenja jetre i kamena u žuči, hroničnog pankreatitisa, kao i usled individualne nepodnošljivosti i u periodu trudnoće i dojenja.

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com