Ruski stručnjaci odgovaraju na pitanja: Može li želudčana kila proći bez operacije?

by | 03.07.2017

 

Više od pola godine želudac me ne ostavlja na miru, već sam tri puta ležala u bolnici, pijem razne tablete i preparate, ali olakšanje kratko traje. A kao da je sve povezano – počeo je da me boli pankreas, žuč, pronašli su mi kamen u bubregu, disbakteriozu. Krajem januara otpustili su me iz bolnice. I dalje imam bolove, ali držim se. Postavili su mi dijagnozu: gastroezofagealna refluksna bolest (GERB), erozivni gastritis, klizna hijatus hernija (3,5 cm x 5,5 cm). Predlažu mi operaciju. Rešila sam da vam se obratim za pomoć: mogu li proći bez operacije i koje preparate (trave) moram da koristim? Kažu da nema nikakvih garancija da se nakon operacije kile ona ponovo neće pojaviti.”
Anka J., Niš
………
Odgovara profesor Vladimir Nikolajevič Višnjev, lekar-fitoterapeut

Uvažena gospođo! Evo jedne od glavnih stvari: potrebno je duži period držati dijetu (!!!) koju lekari preporučuju u slučaju bolesti gastrointestinalnog trakta, žuči i oboljenja pankreasa. Takođe, treba znati sastav kamena u bubregu i praktikovati dijetu po solima koje su pronađene u urinu prilikom osnovne analize.

 

KOJE BILjKE POMAŽU
Obavezno je koristiti lekovite biljke koje blagotvorno deluju na digestivni trakt – kantarion, nana, matičnjak, hajdučka trava, koren i list maslačka, origano, beli slez, islandski lišaj.
* Sve ove biljke mogu se koristiti pojedinačno, a od njih se obično pravi čaj: kašiku trave prelijte sa 0,5 l vode. Poklopljeno kuvajte na tihoj vatri 20 minuta pa ostavite da odstoji 40 minuta. Pijte po trećinu šolje četiri-pet puta na dan 15–20 minuta pre jela. Kura traje mesec-dva, a lekovite biljke trebalo bi periodično da se menjaju.

Pišite nam i vi: [email protected]

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com