Rešite se proširenih vena na rukama uz ove vežbe!

by | 27.07.2017

 

Uzrok proširenih vena na rukama jeste nošenje velikih težina, kao nedovoljno kretanja. Zato, kad nosite teške stvari, koristite kolica ili ruksak. Trudite se da vam pri hodu ruke ne vise, držite ih, na primer, na kaišu torbe koju nosite na ramenu, na remenu ruksaka ili u džepovima. Držite se rukom za gornji rukohvat u transportu, čak i ako za tim nema naročite potrebe. Izbegavajte tople procedure koje opuštaju vene: kupke, pranje rublja i sudova vrućom vodom (koristite toplu, ne vrelu vodu). Takođe, od pomoći mogu biti ove jednostavne preporuke ruskih stručnjaka, pa vam savetujemo da ih pratite.
Ishrana Na stolu svakodnevno treba da vam se nađu cvekla (i njen nadzemni deo), crveni kupus, patlidžan, keleraba, paradajz, slatka crvena paprika. Ne zaboravljajte ni bobičasto voće, prvenstveno crnu i crvenu ribizlu, borovnicu, kupinu i brusnicu (u svežem ili smrznutom obliku). Takođe, korisne su hudika (kalina), crvena i crna oskoruša, višnje, šljive, trnjina…

Gimnastika
Ove vežbe radite nekoliko dnevno, naročito posle pranja poda ili bilo kakve aktivnosti u nagnutom (savijenom) položaju. Sve pokrete ponovite po deset puta.
– Istegnite ruke u nivou grudi, pa naizmenično skupljajte i otvarajte šaku.
– Podižite ruke polako nagore, a zatim ih, takođe polako, spuštajte.
– Držite nadlanice u nivou grudi i okrećite ih u smeru kazaljke na satu, a zatim i suprotno od toga.
– Razmaknite ruke u stranu i vrtite laktovima u smeru kazaljke na satu, a zatim i obrnuto.
– Razmaknite ruke u stranu i vrtite rukama iz ramena u smeru kazaljke na satu, a zatim suprotno od toga.
“Umivanje ruku”
Ujutru redovno polivajte ruke (od ramena i niže) naizmenično hladnom i veoma toplom vodom. Kontrastno umivanje ruku jača krvne sudove.

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com