Ruski narodni preparati ZA UPALJENE VENE

by | 17.08.2017

Donosimo pet proverenih ruskih recepata koji će vam pomoći da sačuvate noge i sprečite čireve na koži

Noge su najopterećeniji deo tela – zato često i stradaju od varikoznog proširenja vena. Ova bolest može izazvati tromboflebitis, a poremećaj ishrane kože – stvaranje trofičkih čireva. Predlažemo vam ruske narodne preparate koji ublažavaju ova oboljenja. Ali lečenje je kompleksno i podrazumeva konsultovanje s lekarom.

1. Pelin s mlekom
Sveže listove i cvetne glave pelina pažljivo sameljite u prah. Kašiku smese sjedinite s istom količinom kiselog mleka, a zatim to pomešajte i nanecite u tankom sloju na gazu koju ćete staviti na delove pogođene varikozom. Lečenje traje tri-četiri dana, a ciklus se može ponoviti nakon nedelju dana.

2. Aplikacije od gline

Pokazalo se da prirodne supstance pomažu u slučaju varikoznog proširenja vena. Glinu (poslužiće i ona kozmetička) razblažite do gustine pavlake, a zatim njome namažite bolne vene. Kako se ne bi razlila, odozgo staviti gazu. Zatim na gazu nanesite nov sloj gline, nakon čega ide opet gaza pa glina. Debljina čitavog sloja treba da bude centimeta i po. Odozgo umotajte pamučnom tkaninom (ona dobro upija vodu). Nakon toga treba da ležite dva-tri sata. Zatim skinite glinu i lezite da spavate, a nogu podignite na jastuk. Efekat ćete primetiti nakon treće procedure.

3. Medne obloge
Tkaninu na koju ste naneli tanki sloj meda prislonite na obolelo mesto, a zatim odozgo stavite foliju i zavoj. Prvog dana oblogu držite dva sata, drugog i trećeg dana četiri sata, a četvrtog dana – celu noć.

4. Sok od trave ruse
Ukoliko imate problema s venama na nogama, potrebno je umočiti tkaninu u sok od trave ruse i staviti obloge na „venske“ čvoriće na tri-četiri sata. Tako radite sedam dana zaredom, a zatim sledi desetodnevna pauza i ponavljanje kure. Potrebne su ukupno tri kure.

5. Odvar od kore bele vrbe

Dve kašike usitnjene kore zalijte s dve šolje vruće vode, a zatim stavite to da proključa i kuvajte 15 do 20 minuta na tihoj vatri. Ohladite do prihvatljive temperature. Ova 30-minutna kupka preporučuje se za tretman nogu (do kolena) u slučaju bolova izazvanog varikoznim proširenjem vena.

Foto: Guliver/Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com