REŠITE SE MASNOG TKIVA

by | 05.06.2018

Mnogi čitaoci javljaju nam se povodom problema s lipomima pod kožom. Otkrićemo vam zašto oni nastaju i kako da ih uklonite. (Ana Aleksandrovna Majska, lekar i terapeut, Tver)

Lipom je benigni tumor koji se sastoji od masnog tkiva. Ova izraslina je, po pravilu, bezbolna i pomera se na pritisak. Pojavljuje se na raznim delovima tela, pa čak i u trbušnoj šupljini.
Lipomi se stvaraju zbog toga što se usled niza uzroka zapušava protok limfne žlezde ili se, prosto, povećava broj masnih ćelija na određenom delu tela.

Zbog nepravilne ishrane, života s malo kretanja i loše motorike creva, štetne supstance ne otklanjaju se na vreme iz organizma pa se često stvaraju naslage u vidu takvih izraslina. Masno tkivo nije neprijatno, ono samo kvari estetski izgled. Posebno nije lepo za oko kad se stvara mnoštvo lipoma (lipomatoza).

Kako se osloboditi masnog tkiva?

Nikako ne smete cediti masno tkivo: prenošenje infekcije može da izazove teške posledice pošto se povređeno tkivo još više i brže širi.
Pri otkrivanju lipoma savetujem da se obratite hirurgu. Ukoliko je masno tkivo prečnika do dva centimetra, lako će se rastvoriti putem unošenja specijalne lekovite supstance. Krupnija izraslina se uklanja i materijal se ispituje kako biste se uverili da je to zaista benigno masno tkivo a ne maligni tumor.

PROČITAJTE I… Rešite se čmička
A da bi se sprečila dalja pojava lipoma, potrebno je da se oni koji imaju problematičnu kožu (bubuljice, seboreja) pažljivo neguju i koriste razne gelove za umivanje i pilinge (ove poslednje najviše dva puta nedeljno). U ishrani mora da bude više celuloze (povrće, voće) i žitarica, a minimum masne hrane, ugljenih hidrata i slatkiša.
Postoje slučajevi genetske sklonosti ka stvaranju lipoma te u tom slučaju nega kože treba da bude vrlo brižljiva: velika je verovatnoća da će se lipomi svakako stvarati, ali možete učiniti da rastu ređe i ne tako intenzivno.
PRIRODNI LEK RUSKE TRAVARKE
Evo šta u slučaju lipoma savetuje fitolog Tatjana Nikolajevna Bobrovska (Krasnodar):
* Jedna od najdelotvornijih metoda za oslobađanje od lipoma koje sam više puta isprobala na sebi, rođacima i poznanicima jesu obloge s odvarom od tuje (lat. Thuja occidentalis). Efekat je očigledan: masno tkivo se razlaže u potpunosti, ne ostavljajući ožiljke ni brazgotine. Ovim se takođe leče keratomi (rožnate benigne neoplazme na koži), bradavice, papilomi, kondilomi, polipi.
Da biste napravili odvar, jedan deo isitnjenih iglica tuje prelijte s deset delova 60-postotnog alkohola i ostavite da odstoji dve nedelje. Tupfer od vate nakvašen odvarom pričvrstite flasterom na lipom, poželjno je da to bude pred spavanje, ili svaki dan dvaput njime premazujte izraslinu. Istovremeno možete uzimati po deset kapi odvara dvaput dnevno 15–20 minuta pre jela.
Lečenje manjeg lipoma traje dve nedelje, a većeg mesec dana.
* Zlatni brk (lat. Callisia fragrans) takođe pomaže da lipom nestane. Isitnite deo lista ove biljke, rasporedite po komadiću tkanine i pričvrstite na masno tkivo flasterom ili zavojem na dvanaest sati. Sprovodite proceduru svaki drugi dan dok izraslina potpuno ne nestane.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com