Nahranite kožu maskama po receptima ruskih kozmetičarki

by | 13.09.2017

 
 

MASKA OD MLADE ŠARGAREPE

Odlična je za masnu, problematičnu, bledu ili uvelu kožu. Za pripremu je bolje da koristite plodove koji nisu suviše jarke boje. Dve dobro oprane neočišćene mlade šargarepe narendajte sitno ili sameljite u blenderu zajedno sa svežim žumancetom i nekoliko kapi bilo kog biljnog ulja (maslinovog, suncokretovog). Držite masku na koži 20 minuta, pa je pažljivo skinite tupferom prethodno nakvašenim toplom vodom. Ista je i maska za problematičnu kožu, samo se umesto žumanceta stavlja belance i malo više ulja. Belance ne treba mutiti.

MASKA OD KRASTAVCA

* Odlično osnovno sredstvo za sve tipove kože. Ne samo da hrani, osvežava i vlaži kožu nego i izjednačava njenu boju. Najbolje je da koristite sveže isečenu koru krastavca, koja se stavlja na lice i prekrije povezom od tkanine ili gaze. Posle 20 minuta skinite koru, sačekajte još pet minuta dok se lice ne osuši, umijte se toplom vodom i nanesite laganu kremu. Ako vam nije zgodno da nanosite trake od kore krastavaca, sameljite je u blenderu pa stavljajte na lice u obliku kašaste smese.
* Jednu od varijanata maske od krastavca, koja je hranljivija, predstavlja smesa soka od krastavca i pavlake (po jedna kašika) uz dodatak kašičice ružine vodice. Smesu umutite u penu i nanesite na lice. Posle 20 minuta skinite ugrejanim peškirom, a lice istrljajte ružinom vodicom.
* Za masku najbržeg dejstva smatra se maska od soka krastavca i meda (u odnosu 6 : 1), koja se na koži drži pet do deset minuta. Nakon toga umijte se prohladnom ili hladnom vodom.

MASKA OD TIKVICA ILI LUBENICE

Ove maske podstiču metabolizam i regenerišu kožu. Izabrano povrće sameljite u blenderu pa nanesite na lice na 20 minuta. Ovaj preparat ne treba da ispirate. Pažljivo ga skinite i istrljajte lice tupferom od vate prethodno nakvašenim toplom vodom, a zatim prebrišite lice tupferom nakvašeim hladnom vodom.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com