JAVOROV SOK jača, pomaže i leči

by | 29.06.2018

Teško da ćete pronaći osobu koja se može pohvaliti time da je pila ili da se lečila javorovim sokom. Poslušajte naše savete – sad je pravo vreme da ga probate… Aljevtina Kremnjeva, travarka

Javorov sok i lečenje

Sastav javorovog soka veoma je dragocen – u njemu se nalaze organske kiseline, karotinoidi, vitamini grupe B, C, E, flavonoidi, velika količina mikroelemenata, glukoza, fruktoza i do 10 % saharoze, a to znači da nije samo koristan već je i ukusan.

PROČITAJTE I… Kopriva smiruje gastritis

Ovaj napitak blagotvoran je u sledećim zdravstvenim problemima:
U slučaju avitaminoze i lošijeg imuniteta. U javorovom soku nalaze se vitamini praktično svih grupa i korist od njegovog uzimanja može se porediti s lekovima koji podižu imunitet.
U slučaju psihičkog napora i depresije. Jedna čaša soka ispunjava dnevnu potrebu organizma za magnezijumom i fosforom, koji pružaju potporu nervnoj i mišićnoj aktivnosti organizma.
Usled čira na želucu, gastritisa, pankreatitisa, hroničnog zatvora i tumora. U javorovom soku nalazi se apscisinska kiselina – jedinstveni biljni hormon koji normalizuje rad gastrointenstinalnog trakta, potpomaže lučenje žuči.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com