Jedinstveni med sa lavandom bori se sa reumom

by | 19.04.2018

Apoteka iz ruske bašte za sve boljke!

Med s lavandom

U podrumu mi uvek stoji tegla meda s lavandom kao rezerva. Hvala tetki koja mi ga je jednom donela za lečenje gihta. Svakodnevno sam pravio komprese s ovim čudotvornim sredstvom i upala, bol i otoci brzo su prošli… Moja supruga uzimala je lavandin med uz čaj.

Primetila je da je počela bolje da spava i manje da se nervira. I imunitet je popravila… Sada med s lavandom pravim sam. Isitnim svežanj suvih grančica s cvetićima, sipam u teglu od pola litra i prelijem medom. Ostavim da nekoliko meseci odstoji na tamnom i hladnom mestu. Ukus i aroma su neobični. A tek kolika je njegova korist!(Dmitrij Poljakov, Soligorsk)

PROČITAJTE I… Apoteka iz bašte: Bela detelina

Komentariše travarka Uljana Andrejevna Samojlova, Kirov:
Med s lavandom jedinstveno je sredstvo za zarastanje rana i opekotina, lečenje gihta, artritisa, artroze, reumatizma. Blagotvorno deluje i na nervni sistem: smiruje, otklanja glavobolju, poboljšava pamćenje. Dovoljno je pojesti po jednu kašiku tri puta dnevno pre jela.

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com