LIMUN TOPI KILE I ŠTITI ORGANIZAM

by | 03.11.2017

Osnovni princip svih metoda mršavljenja jeste promena režima ishrane plus povećanje fizičke aktivnosti. Pravilno izabrana dijeta ne samo što treba brzo da vas vrati u formu nego i da zasiti vaš organizam vitaminima. A to znači da ispegla kožu, vrati sjaj kosi i ojača nokte, ali pre svega da odbrani telo od virusa i bakterija. Primer za to jeste limun-dijeta, bazirana na upotrebi vode s limunovim sokom. Zahvaljujući njoj ne treba da menjate režim ishrane, a fizičkim naporima možete da pristupite bez fanatizma.

Svetlana Lukasevič, nutricionista

VARIJANTE LIMUN-DIJETE

* Dvodnevno čišćenje
Ova dijeta zahteva odlično zdravlje i jak želudac, budući da je veoma jaka. Za svaki dijetalni dan pravi se sledeći napitak: sok od sedam limunova, kašiku meda ili javorovog sirupa, navrh noža čili paprike i litar vode izmešajte i pijte tokom dva dana. Dodatno možete piti čistu vodu i zeleni čaj bez dodataka. Ovakva dijeta za kratko vreme oslobodiće vas tri do pet suvišnih kilograma.

* Dijeta s limunom i medom
Med se smatra odličnom dopunom limun-dijeti. Isto kao i voda s limunom, i on ima svojstva čišćenja i normalizuje varenje. Pored toga, med omogućava da održite životnu snagu i dobijete dodatnu energiju i elan, istovremeno hraneći organizam brzim ugljenim hidratima. Jelovnik za dijetu na bazi limuna i meda takođe je predviđen za dva dana. Tokom ove varijante dijete dozvoljeno je da pijete do tri litra napitka od limuna i meda, što znači po čašu na svaki sat. Na litar vode stavite sok od jednog limuna i kašiku meda. Sve dobro izmešajte i upotrebljavajte toplo tokom celog dana. Dodatno možete piti čistu vodu.

* Dijeta s kefirom i limunom
Od svih ekspres varijanata dijeta s kefirom i limunom je najprihvatljivija. Ona pomaže da se za dva dana oslobodite dva-tri kilograma, a ako je glad baš nepodnošljiva, dozvoljeno je da pojedete jednu manju jabuku. Jelovnik je vrlo jednostavan: po 1/2 limuna i 1/2 čaše kefira četiri puta dnevno – za doručak, užinu, ručak i večeru. Ali, ako limunov sok promešate u kefiru – on će se momentalno pretvoriti u sir, tako da je bolje da uz kefir jedete male komade limuna.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com