MEDOM PROTIV NESANICE I ANGINE

Ruska travarka Olga Borisovna Molostova predlaže neke od proverenih ruskih recepata koji u svom sastavu imaju dragocenu namirnicu - med

by | 25.09.2022
med nesanica angina

Ruska travarka Olga Borisovna Molostova predlaže neke od proverenih ruskih recepata koji u svom sastavu imaju ovu dragocenu namirnicu

NESANICA

Potrebno vam je po 300 g meda i sveže brusnice. To pažljivo promešajte drvenom kašikom i čuvajte u frižideru. Uzimajte po kašiku smeše pre spavanja, a zatim popijte biljni čaj od suvih cvetova kamilice, matičnjaka i srdačice koje ćete pomešati u jednakim delovima (kašičicu mešavine prelijte sa 100 ml proključale vode, ostavite da se ohladi, pa procedite). Kura traje do normalizacije sna.

* Brusnica s medom – odličan je preparat za okrepljenje. Ima i moćna antibakterijska svojstva. Pomaže protiv nesanice i nervne napetosti. Kamilica, matičnjak i srdačica poznate su umirujuće biljke.

ANGINA

Iscedite sok od listove aloje (50–100 ml). Pomešajte ga sa 50–10 ml soka od udike, dodajte 50-100 g meda i 50–100 ml konjaka. Uzimajte po kašiku mešavine tri puta na dan.

Uveče, kako biste smanjili bol u grlu, možete napraviti oblogu. Krišku nesoljene svinjske slanine namažite slačicom u prahu. Stavite na grlo, prekrijte maramicom pa sve umotajte vunenom maramom. Držite 30–40 minuta. Kura traje do ozdravljenja.

* Aloja je odličan antiseptik. Pomaže u slučaju bilo kakve virusne infekcije, a njen sok ima protivupalno dejstvo. Zahvaljujući vitaminu C udika je korisna prilikom prehlada i virusnih oboljenja. Konjak, kao bilo koji drugi jak alkohol, širi krvne sudove, omogućuje protok krvi, a posledično i imunoćelija ka potrebnom mestu. Obloga je odlična dopuna osnovnom lečenju. Međutim, ukoliko osetite peckanje – skinite je.

Savet plus! U slučaju angine jedite blago usoljenu slaninu koju ćete preliti sokom od limuna.

Foto: Wojtek Skora / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi:

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com