PIRE OD BUNDEVE PROTIV MIKOZE I EKCEMA

by | 04.12.2017

Meki deo bundeve (oko jedan kilogram) krupno isecite i kuvajte 10–15 minuta u mleku. Izgnječite i deo pirea nanesite na gazu, složenu u nekoliko slojeva, uvežite krajeve i stavite na bolno mesto na 10–15 minuta. Zatim zamenite novom porcijom i ostavite isto toliko vremena. Nastavite dok ne potrošite sav pire (potrajaće oko sat vremena). Kura traje do poboljšanja stanja.
Preporučujem svima koji su se suočili sa sličnim problemom!
Vera Aleksejeva, Suzdalj

Reč stručnjaka:
Poznati travar Rim Bilalovič Ahmedov (Ufa) takođe je preporučivao da se meki deo bundeve stavlja na ekcem i rane. Isticao je da je ona korisna i usled drugih oboljenja.

Kuvani meki deo bundeve preporučuje se i obolelima od tuberkuloze, žutice, niskog pritiska, gihta, neuroze, holecistitisa te kao diuretik u slučaju otoka bubrega i jetre. Bundeva je korisna kao lekovito sredstvo usled gojaznosti, kao i prilikom zatvora kod starijih osoba. Velika količina pektina ispoljava posebno pozitivno dejstvo u slučaju upale debelog creva. Pektin doprinosi izbacivanju holesterola iz organizma i zato se bundeva preporučuje i prilikom ateroskleroze. Ona takođe pozitivno utiče i na biohemijske procese u jetri.
Tumori: Korisno je da se narandžasti meki deo stavlja na različite vrste tumora, uključujući maligne, po sat-dva nekoliko puta dnevno.
Mastopatija: Rendana bundeva odlično razlaže zadebljane delove – svakodnevno je treba stavljati na grudi na jedan i po do dva sata.
Otoci ruku i nogu: Dva puta dnevno jesti sirovi meki deo bundeve.
Neprohodnost žučnih kanala: Konzumirati najmanje pola kilograma dnevno. Sirova i kuvana bundeva obnavlja funkcije jetre posle akutnog hepatitisa i deluje kao sredstvo za izbacivanje žuči.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com