Ruske čajne mešavine sa belom imelom za sve boljke!

by | 16.08.2017

Rusi ovu čuvenu parazitsku biljku koriste za lečenje svih oboljenja povezanih s krvnim sudovima!

* VISOK KRVNI PRITISAK – 20 g osušene i samlevene bele imele prokuvajte u dva decilitra proključale vode. Ostavite da odstoji sedam sati, a zatim procedite i pijte po decilitar dvaput dnevno mesec dana.

* EPILEPSIJA – pripremljeni preparat koristite uz postojeću terapiju i kad se bolest ne manifestuje napadima, tj. u mirnom periodu. Uzmite mlade izdanake bele imele (oko 20 g) i prelijte ih s dva decilitra ključale vode. Ostavite to da odstoji na tamnom i hladnim mestu 24 sata. Procedite i pijte po pola decilitra triput dnevno. Da napitak ne bi bio gorak, dodajte mu malo meda.

* ATEROSKLEROZA – sameljite osušene listiće bele imele u mlinu za kafu. Petnaest grama dobijenog praha rastvorite u 300 ml ključale vode. Ostavite to da odstoji 24 sata na toplom mestu. Pijte po 30 ml triput dnevno, pola sata pre jela. Terapija traje četiri meseca.

* HEMOROIDI, PROŠIRENE VENE – napravite prah od osušenih delova bele imele kako smo već opisali. Petnaest grama praha prelijte sa 400 ml ključale vode. Sklonite rastvor na suvo mesto da odstoji deset sati. Popijte po pola decilitra svakog jutra na prazan stomak. Terapija traje do potpunog oporavka.

* DOBROĆUDNI TUMORI – napravite prah (pogledati prethodne recepte) i pomešajte ga s medom. Od dobijene mase pravite kuglice. Jedite po nekoliko kuglica triput dnevno.
* NESANICA – u pola litra vode stavite nekoliko sitno naseckanih listića bele imele, ukupno oko 20 grama. Kuvajte na tihoj vatri pet minuta. Ohladite i uzimajte po kašiku triput dnevno, 20 minuta pre jela.

KONTRAINDIKACIJE
Bela imela može i negativno delovati na mozak, ali samo ako se koristi u neprimerenim i neproverenim kombinacijama i dozama. U slučaju trudnoće ili individualne preosteljivosti, zabranjeno je uzimati ove čajne mešavine. Pre upotrebe bilo kog preporučenog čaja – obavezno se konsultujte s lekarom.

Foto: Guliver/Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com