TOP-LISTA PROIZVODA „NARKOTIKA“

by | 17.11.2017

Istraživanja ruskih naučnika iz Sankt Peterburga pokazuju da određena hrana i proizvodi utiču na iste centre u mozgu kao i narkotici. Zato i postoji takva zavisnost.

1. Na vrhu spiska proizvoda „narkotika“ jeste pica. Prosudite sami: mali komad pice s kobasicom (a ko će se zadržati samo na jednom parčetu!) sadrži oko 360 kalorija i 20 grama masti (višak kilograma, problemi s organima za varenje, rizik od infarkta i moždanog udara…).
2. Na drugom mestu je mlečna čokolada. U njoj se nalazi visok sadržaj šećera i kalorija. U tabli od 100 grama ima više od 500 kalorija i 35 grama masti!
3. Među prva tri spada i čips od krompira. U porciji od 100 grama ima više od 500 kalorija i 40 grama masti.
4. Dalje sledi pomfrit – omiljena grickalica mališana: hrskav i ukusan, duži period može da utoli glad. Ali je loš, kao i bilo koja druga pržena hrana. U većoj porciji ima oko 500 kalorija i više od 20 grama masti.
5. Peto mesto na spisku namirnica „narkotika“ zauzimaju slatka gazirana pića. Ni za koga nije tajna da se u limenci jednog od najpopularnijih napitaka nalazi u proseku dvodnevna doza šećera.
Pre nego što pojedete ili popijete nešto s ovog spiska, postavite sebi dva pitanja: kakvu korist imam i da li ću ostati na jednoj porciji?

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com