VRUĆ HLEB JE VRLO OPASAN!

by | 08.12.2017

Gotovo niko ne može da mu odoli, ali kad pročitate koliko je nezdrav, budući da doprinosi rastu ćelija raka – zaobilazićete ga u širokom luku

Topao hleb je sasvim nezdrav i čak više od toga! Još je francuski naučnik Etjen Vulf kultivisao ćelije zloćudnog tumora u rastvoru kome je bio dodat termofilni kvasac. Ćelije raka su rasle bukvalno kao kvasac, udvostručavale i utrostručavale svoju masu tokom nedelju dana. Kad su iz rastvora izbacili kvasac – tumor je nestao. Zaključak: proizvodi s fermentisanim kvascem utiču na rast tumora, što i ne čudi s obzirom na to da su mnogi od njih stimulatori rasta i razmnožavanja većine ćelija, uključujući i one maligne.
U slučaju mnogih bolesti (ne samo digestivnih oboljenja) lekari zabranjuju ove proizvode. Tačnije, trebalo bi izbaciti iz upotrebe svež hleb u kome se nalaze aktivne ćelije kvasca. Preporučuje se jučerašnji (iako i u njemu ima još mnogo ćelija kvasca), još je bolje jesti suvi hleb, a najbolje beskvasni suvi.
Što se tiče svežeg toplog hleba iz pećnice, ćelije kvasca ne samo da se nalaze u njemu već su i veoma aktivne. Bukvalno u prvim minutima one počinju svoj razarajući posao u organizmu.

NAPOMENA:
U jednom gramu suvog kvasca nalazi se od 20 do 40 milijardi ćelija gljivica kvasca.
Fermentacija kvasca (u prisustvu šećera iz hrane) u crevima izaziva jaku nadutost.
S vremenom se u sluzokoži debelog creva mogu obrazovati gasni džepovi, razviti divertikuloza. Sluzokoža se na tim mestima istanjuje, moguća je čak i njena perforacija (pucanje), praćena upalom trbušne maramice.
Osim toga, kvasac smanjuje otpornost zidova creva, doprinoseći prodiranju bakterija, virusa i gljivica (najčešće kandide) u njih.
Kako biste „ubili“ kvasac na jednostavan način, dovoljno je da osušite hleb na plotni, u rerni ili tosteru.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com