Kopriva smiruje gastritis

by | 21.06.2018

Pravo je vreme da se snabdete lišćem koprive, jer je upravo sada u njemu najveća koncentracija vitamina i mikroelemenata. Zahvaljujući obilju vitamina C, ova biljka je korisna za imunosistem.

Takođe je i univerzalni lek protiv gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, enterokolitisa i drugih oboljenja.

Evo kako da napravite tinkturu:

PRIPREMA (po izboru)
Sa svežim lišćem. Sameljite šolju mladih listova, stavite u teglu od litra, pa prelijte s dve čaše votke. Ostavite na tamnom mestu dve nedelje, svakodnevno mućkajući. Zatim procedite.
Sa suvim lišćem. Osušite lišće u dobro provetrenoj prostoriji. Pola čaše suvog lišća izgnječenog u prah sipajte u teglu od tamnog stakla. Dodajte po jednu čašu votke i prokuvane vode. Ostavite da odstoji oko dve nedelje. Procedite, razlijte u manje flaše i čuvajte u frižideru do tri meseca.

SAZNAJTE I… Kome kopriva ne prija?


PRIMENA
Oboljenja organa za varenje, uključujući zastoj u radu creva (zatvor, proliv): uzimajte po kašičicu tinkture tri puta dnevno pola sata pre doručka, ručka i večere. Kura traje dva meseca.
Lečenje kardiovaskularnog sistema: pijte po 25 kapi tinkture tri puta dnevno posle jela razblaženo s malo vode. Lečenje traje mesec dana, pa se posle dve nedelje pauze može ponoviti.
Čišćenje bronhija i pluća od šlajma, oboljenja disajnih puteva: tri puta dnevno pre jela uzimajte po kašiku tinkture razblaženu s malo vode.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com