Poboljšajte rad jetre!

by | 02.08.2017

Apotekarski petrovac (lat. Agrimonia eupatoria, rus. repešok aptečnый) dobar je tonik, pa zato njegovim odvarom treba umivati lice. Pored toga, petrovac je blagotvoran za jetru, pa ga obavezno treba koristiti i iznutra. Kuva se i uzima isto kao i ljubičica.

JETRA PRESUDNA ZA KOŽU
Želim da naglasim da postoji tesna veza između stanja kože i jetre. Kad jetra dobro radi, onda je i koža čista.
Za poboljšanje rada jetre može se koristiti i smilje. Vrlo često ovu biljku i sama koristim: nekad, kad pojedem čokoladnu bombonu, na koži mi se pojave neke crvene mrlje. I onda kuvam čaj od smilja – brzo primetim rezultate njegovog dejstva.
Dobar čistač krvi i pomoćnik jetre jeste i koren čička, koji takođe treba priključiti sredstvima za borbu s mladalačkim bubuljicama.

NAPOMENA: Za unutrašnju upotrebu preporučujem kombinaciju petrovca, smilja i korena čička.

NEVEN
Naravno, prepisala sam i neven – dobro poznatu biljku za kožu. Deluje baktericidno, a koristi se u slučaju kožnih oboljenja još od drevnih vremena. Ova biljka gaji se u vrtovima i baštama, a u apoteci se može kupiti odvar od nevena za trljanje lica.
U slučaju problema s kožom – trave treba uzimati minimalno dva-tri meseca, ali poželjno je biljna sredstva koristiti i duže, u krajnoj liniji – dok problem sasvim ne nestane. Pacijentima s kožnim problemima uvek govorim da se kožne bolesti teško leče, ali i da dugotrajna upotreba trava daje dobre rezultate.

Savetuje Lidija Nikolajevna Djakonova, fitoterapeut

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com