TRI MEŠAVINE PROTIV NADUTOSTI I GASOVA

by | 16.05.2018

U slučaju meteorizma (nadutost i gasovi) preporučuju se mešavine od nekoliko komponenata. One se mogu kombinovati, a možete ih uzimati dok se stanje ne poboljša.

1. Pomešajte isitnjeno suvo lišće nane, seme anisa i kima i plodove komorača u jednakim delovima. Dve kašičice smeše prelijte šoljom ključale vode i ostavite da odstoji sat vremena. Procedite i pijte po dve trećine čaše tri puta dnevno.

PROČITAJTE I… Oslobodite se nadutosti na prirodni način
2. Sastavite dva dela isitnjenih suvih cvetova kamilice, po jedan deo korena iđirota i angelike. Kašiku mešavine prelijte čašom vode i poklopljeno kuvajte na tihoj vatri pola sata. Ostavite da odstoji dok se ne ohladi. Zatim procedite i popijte u nekoliko dnevnih doza, u malim gutljajima.
3. Izmešajte po kašičicu semena mirođije i isitnjene suve trave čubra pa to prelijte čašom vode. Dovedite do ključanja i odmah skinite s vatre. Ostavite da odstoji pola sata. Procedite i pijte po trećinu čaše toplog odvara tri puta dnevno (poslednja doza je pred večeru).

Moguće su individualne kontraindikacije. Pre uzimanja posavetujte se s lekarom.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com