UPALA PANKREASA II deo: trava rusa pobedila je bolest

Nastavljamo sa temom "upala pankreasa" i donosimo ruske recepte protiv ove bolesti - preparate od trave ruse i lavlje grive

by | 23.05.2022
Chelidonium - trava rusa

MOJE ISKUSTVO: PROTIV UPALE PANKREASA LEČIM SE OVAKO

TRAVA RUSA JE POBEDILA BOLEST! Po starom ruskom receptu napravite kvas od ove čudotvorne biljke i nakon mesec dana terapije zaboravite na pankreatitis

Moj ujak je godinama imao problema s pankreasom. Stalno su ga uznemiravali nadutost stomaka i težina u želucu, a ponekad je imao jake i stežuće bolove. Uzimao je i fermente i probiotike po uputstvima lekara, ali vidljivog efekta nije bilo. Tada sam mu predložila da pokuša s lekovitim kvasom od rosopasa (trave ruse, lat. Chelidonium) s mlečnom surutkom. On ima izražena baktericidna svojstva, odličan je čistač (na ruskom se zove čistotel), uništava patogenu sredinu, obnavlja tkiva gastrointestinalnog trakta, otklanja upalu i bol.

Rosopas sadrži alkaloide, flavonoide, organske kiseline, vitamine, sluz, ima spazmolitička svojstva (otklanja grčeve), blago diuretičko i holeretičko dejstvo (izbacuje tečnost i stimuliše lučenje žuči) i efikasno čisti svaku sredinu u organizmu.

Pedeset grama suvog rosopasa izgnječenog u prah uvijte u sterilnu gazu i spustite na dno tegle s tri litra prirodne mlečne surutke, dodajte 200 ml šećera u prahu i kašičicu prirodne pavlake sa 15% masnoće.

Grlo tegle povežite tkaninom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 14 dana. Prvih pet dana teglu treba svakodnevno proveravati i s njene površine i grla skidati plesan koja se pojavila. Petog-šestog dana na dnu se pojavljuje talog. Kvas treba pažljivo da odlijete i sačuvate, a talog da prospete.

Kesicu s rosopasom ponovo uronite u kvas i dolijte prokuvane hladne vode do prvobitnog obima. Kad odstoji deset dana, kvas će početi da se peni, što znači da njegova priprema ulazi u završni stadijum. Petnaestog dana pažljivo odlijte litar napitka i stavite ga u frižider radi upotrebe, a u teglu sipajte prokuvanu vodu do prvobitnog obima i ostavite da odstoji još nedelju dana.

Moj ujak uzimao je kvas ovako: prvih pet dana po kašiku tri puta dnevno pola sata pre jela. Do desetog dana povećao je porciju na 100 ml i uzimao ga još deset dana. Lekovita kura trajala je ukupno tri nedelje. I evo, već tri godine ne zna šta je pankreatitis.

O. V. Strežik, Pskov

SAVETI NATUROPATE ZA BORBU S PANKREATITISOM

LAVLJA GRIVA ČUVA STRAŽU ZDRAVLJU

Izgledom veoma interesantna, a po lekovitosti među prvima u odbrani organizma od raka, ova gljiva može da vas spase tumora pankreasa

Piše: Valentin Dubin, naturopata

Lavlja griva (lat. Hericium erinaceus, zove se još i lavlja gljiva, bradati zub ili jež) predstavlja pravo otkriće u lečenju mnogih oboljenja, uključujući i rak. Ogromna gljiva koja raste na trulim panjevima i stablima drveća izgledom podseća na gustu lavlju grivu, ili paperjastog ježića s mekim i dugim iglicama – odatle naziv jež.

Istočna medicina preporučuje da se lavlja griva koristi za lečenje skleroze, Alchajmerove bolesti, oboljenja gastrointestinalnog trakta, ginekoloških oboljenja, impotencije, nervnih rastrojstava, nesanice. U naše vreme ona je našla primenu u terapiji raka krvi, mozga (zove se još i hranom za neurone), kože, jetre, pankreasa i drugih organa sistema za varenje u kompletu s hemoterapijom ili samostalno.

Lekovita svojstva lavlje gljive uslovljena su retkim polisaharidima koje ona sadrži, kao što su beta-glukani, masne kiseline YA-2 i fenoli, koji jačaju dejstvo hemoterapije.

U Japanu je tokom istraživanja otkriveno da usled korišćenja preparata na bazi lavlje gljive prestaje rast i razvoj tumora, a u nekim slučajevima smanjuje se njihova veličina.

Načini primene

Za lečenje patoloških stanja pankreasa, gram praha lavlje grive rastvorite u čaši tople vode i ostavite da odstoji preko noći. Uzimajte po trećinu čaše pola sata pre jela. Pripremljeni lek možete popiti i u celosti sat vremena pre doručka.
Deset grama praha prelijte sa 150 ml votke razblažene vodom u odnosu 1 : 1 (ukupno da bude 150 ml). Držite na prohladnom tamnom mestu 14 dana. Za prevenciju onkoloških bolesti pije se po kašičica, a za lečenje po kašika triput dnevno.
Maslinovo ili suncokretovo ulje (150 ml) zagrejte na vodenoj pari do 37 stepeni. Dodajte 10 g praha lavlje gljive, izmešajte i ostavite na toplom mestu na tri sata, zatim stavite u zamrzivač na pet dana. Za prevenciju raka pije se po kašičica, a za lečenje po kašika triput dnevno.
! Pečurka je u mnogim delovima Rusije uneta u tzv. Crvenu knjigu (zaštićene i ugrožene gljive), i to treba imati u vidu prilikom pripreme sirovine!

Pročitajte i…UPALA PANKREASA I deo: kako se sačuvati od bolesti

Foto: Madeleine_Steinbach / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com