Imamo li bezbedno i efikasno rešenje za bol?

by | 13.06.2024
Imamo li bezbedno i efikasno rešenje za bol?

Ova neprijatna senzacija nam manje ili više može uticati na kvalitet života i mogućnost sprovođenja svakodnevnih aktivnosti. Da li postoji bezbedno i efikasno rešenje za bol?

Bol je simptom zbog kog se pacijenti najčešće javljaju lekaru. Svetska zdravstvena organizacija ga definiše kao “neprijatno, čulno ili emocionalno iskustvo povezano sa stvarnim ili potencijalnim oštećenjem tkiva”. Po intenzitetu bol delimo na blag, umeren i jak, dok prema trajanju bol može biti akutni i hronični. U zavisnosti od jačine bola i dužine trajanja, ova neprijatna senzacija nam manje ili više može uticati na kvalitet života i mogućnost sprovođenja svakodnevnih aktivnosti.

Postoji li bezbedno i efikasno rešenje za bol?

Postoji nekoliko vrsta lekova koji se, u skladu sa zvaničnim smernicama, preporučuju kod različitih tipova bolova. Odabir leka zavisi od vrste bola, uzročnika i mnogih drugih značajnih kriterijuma koje najčešće mora proceniti lekar.

Terapija lekovima je izuzetno efikasna i svakako je u skladu sa smernicama. Međutim, kod pojedinih grupa pacijenata, neki lekovi mogu izazvati i određene neprijatnosti naročito ako se koriste u dužem vremenskom period u kontinuitetu (npr. gastrične tegobe, bol u želucu, nadimanje u stomaku i sl.) Iz tog razloga, pojedinci posežu za proizvodima koji predstavljaju bezbednije terapijske alternative.

Molekul PEA kao prirodno rešenje za bol

Molekul koji se naziva palmitoiletanolamid (skraćeno PEA) je dugi niz godina u velikoj meri ispitivan od strane stručnjaka kroz kliničke studije i praksu. Naime, utvrđeno je da ovaj molekul ispoljava jako protivupalno i analgetsko delovanje, zbog čega se otvorila mogućnost za eventualnom primenom proizvoda koji bi sadržali PEA kod pacijenata sa akutnim i hroničnim uplama i bolovima.

Efikasnost PEA kod simptoma hroničnog i neuropatskog bola potvrđena je u više od 30 kliničkih istraživanja sa preko 6000 ispitanika. Rezultati istraživanja pokazuju da je PEA efikasna podjednako i kao samostalno primenjena terapija, kao i u kombinaciji sa lekovima koji pripadaju grupi analgetika. Takođe, u ovim studijama nisu primećeni nikakvi značajni neželjeni efekti ili interakcije između lekova.

U našim apotekama možete naći prirodna rešenja za različite vrste bolova! Predstavljamo proizvode koji sadrže molekul PEA i koji efikasno smanjuju bol i upalu.

Šta je INNOPEA?

Proizvod INNOPEA® sadrži palmitoiletanolamid i vitamine B grupe koji doprinose normalnoj funkciji nervnog i imunog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Innopea protiv bolova

Zahvaljujući jedinstvenom mehanizmu delovanja, INNOPEA® smanjuje upalu kod akutnih i hroničnih zapaljenja (artritis, neuralgije), smanjuje intenzitet akutnog i hroničnog bola (koji se može javiti nakon povreda ili operativnih zahvata), istovremeno doprinoseći zaštiti nervnih ćelija, optimizaciji kognitivnih funkcija, kao i poboljšanju kvaliteta života. INNOPEA® se dobro podnosi, ne dovodi do pojave neželjenih efekata, a primena je vrlo komforna.

Razmislite o tome koliko često se događa da usled stresa, umora, dugog sedenja ispred ekrana ili lošeg sna osećate izuzetno neprijatan bol u glavi? Da, baš onaj koji se manifestuje kao tup bol koji stvara osećaj kao da imati obruč oko glave koji vas steže i remeti Vaše svakodnevne aktivnosti.

Šta je INNOPEA Forte?

INNOPEA®Forte je proizvod koji dokazano efikasno doprinosi smanjenju intenziteta akutnog bola kod glavobolja tenzionog tipa. Innopea®Forte efikasno smanjuje pritisak, stezanje i tup bol u predelu glave, smanjuje napetost, umor i iscrpljenost.

Innopea forte protiv bola

Zahvaljujući jedinstvenom farmaceutskom obliku, obezbeđuje brz početak delovanja. Primena je izuzetno komforna, prašak je prijatnog ukusa maline i dovoljno je popiti samo jednu kesicu jednom dnevno za pun terapijski efekat. Oslobodite se bola uz proizvode INNOPEA® i INNOPEA®Forte!

syda_productions / freepik.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com