Detoksikacija krvi: Očistite je od štetnih supstanci

by | 17.10.2023
Čišćenje krvi prirodnim putem

Krv je sastavni deo svakog organizma i kontstantno putuje kroz njega. Upravo zbog toga je ona jedan od glavnih pokazatelja našeg zdravstvenog stanja. Ona u sebi nosi i nakupljene toksine, pa je čišćenje krvi prirodnim putem veoma važno.

Krv je telesna tečnost koja zajedno sa limfom čini unutrašnje okruženje tela. Brojne ljudske bolesti su praćene promenama u krvi. Kako je ona u kontaktu sa svim našim organima, veoma je važno da očistimo krv od štetnih toksina kako bismo sprečili razvoj određenih bolesti.

[lwptoc]

Čišćenje krvi prirodnim putem

Postoji nekoliko različitih prirodnih recepata za čišćenje krvi. Odaberite onaj koji vam najviše odgovara i očistite organizam.

Biljna mešavina

Uzmite kamilicu, kantarion, smilje i pupoljaka breze. Pomešajte 100 g ove mešavine sa 100 g lista jagode.Dve supene kašike smese, prelijte sa 400 ml ključale vode i ostavite je preko noći u termosu. Pijte 200 ml 2 puta dnevno pre obroka.

Sok od koprive i jabuke

Na 100 ml soka od koprive dodajte 100 ml soka od jabuke Antonovke i uzimajte celu dozu jednom dnevno 30 minuta pre doručka. Tok tretmana je 20 dana. Nakon pauze od 10 dana možete ponoviti tretman.

Mešavina mleka i korena maslačka

Sipajte 1/5 šolje mleka i dodajte čaj od osušeni i izgnječeni koren maslačka skorz do kraja šolje. Ovu mešavinu pijte nekoliko dana (ne duže od šest). ž

Koren maslačka

U rano proleće ili kasnu jesen sakupite korenje maslačka i dobro ih osušite. Zatim uzmite porcelansku ili staklenu činiju i u njoj zdrobite korenje maslačka u prah. Jednu kašiju praha sipajte u čašu ključale vode, zatvorite poklopac i ostavite da prokuva. Pripremite napirak neposredno pre upotrebe i pijte ujutro sedam dana.

Limun i beli luk

Uzmite 30 čenova belog luka i 5 svežih i neoljuštenih plodova limuna. Izmiksuje u blenderu dok de dobijete pastu. Stavite 1 l vode da proključa zajedno da pastom. Kada proključa, sačekajte minut pre nego što posudu skinete sa šporeta. Tečnost procedite kroz pamučnu krpu. Sipajte je u staklenu flašu koju ćete čuvati u frižideru. Pijte jednu čašu dnevno odmah nakon ručka naredne 3 nedelje. Ukoliko želite da ponovite terapiju, morate napraviti pauzu u trajanju od 8 dana.

Snežana Vranić

gojak/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com