Povišen holesterol? Mekinje stižu u pomoć!

Svakodnevno ih stavljajte u jelo i popravićete kardiovaskularni sistem

by | 20.04.2022
mekinje povišen holesterol

Ruski akademik Pavel Valentinovič Jevdokimenko (Moskva), autor mnogih knjiga i sopstvene metode lečenja, potvrdio nam je činjenicu da se holesterol može sniziti pomoću mekinja. Kaže: svakodnevno ih stavljajte u jelo i popravićete kardiovaskularni sistem…

Da, to je istina mekinjama možemo sniziti nivo holesterola. One su izvor vitamina grupe B, neophodnih za zdravo funkcionisanje kardiovaskularnog sistema. U mekinjama se nalazi velika količina hranljivih vlakana koja pospešuju peristaltiku creva i samim tim doprinose smanjenju težine. Pored toga, celuloza snižava pokazatelje lošeg holesterola u organizmu.

KAKO UZIMATI MEKINJE

U cilju lečenja pogodne su prirodne ovsene ili pšenične mekinje, može s dodatkom morskog kupusa, brusnice, limuna, jabuke i tome slično. Jednu kašičicu mekinja prelijte trećinom šolje prokuvale vode pa ostavite da odstoji 30 minuta. Vodu izlijte, a mekinje dodajte u kaše, supe, salate, priloge. Takva jela poželjno je jesti s vodom. Dnevna doza mekinja na početku lečenja je jedna kašičica.

Mekinje su prirodni apsorbent. Doprinose izlučivanju toksina i štetnih naslaga, masti i vode.

U to vreme važno je ispratiti rad želuca i creva. Ako nije pojačano stvaranje gasova i oslabljena stolica, onda nakon približno nedelju dana možete preći na dve kašičice: po jednu kašičicu dva puta dnevno. A ukoliko osećate nelagodnost, prekinite s uzimanjem.

Kura traje tri nedelje. Zatim je potrebno obavezno napraviti pauzu. Kroz tri meseca možete ponoviti lečenje.

Kontraindikacije: gastritis, čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu, sindrom iritabilnog creva, sklonost dijareji.

Pročitajte i… Holesterol i ishrana: Šta izbegavati?

 

Foto: pogrebkov / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com