Lečenje diskus hernije prirodnim putem ublažava simptome

by | 26.01.2024
Lečenje diskus hernije

Lečenje diskus hernije je ozbiljan proces koji se mora obavljati uz nadzor i konsultaciju lekara. Međutim, postoji nekoliko prirodnih lekova koji mogu ublažiti bolne simptome.

Bol u leđima je uvek problematičan, a jedan od razloga zašto se on javlja može biti i diskus hernija. Ovo neprijatno stanje otežava svakodnevni život, a ume i da bude veoma bolno. Neophodno je da se pri pojavi prvih simptoma javite lekaru i da što pre započnete lečenje, ali  uz nadzor lekara.

Šta je diskus hernija?

Diskus hernija se naziva i intervertebralna kila i podrazumeva pomeranje jezgra diska u kom dolazi do oštećenja fibroznog prstena (međupršljenskog prstena). Kao rezultat, pojavljuje se kila koja viri unazad ili u stranu, štipa nervi i izaziva otok i upalu okolnih tkiva.

Simptomi kile su bol u leđima, utrnulost, slabost i utrnulost u grudima, ruci ili vratu, bol u donjem delu leđa i mučni bol u nozi, oštro povećanje bola pri savijanju, kašljanju, kijanju ili oštrim okretima. Bol prati povišen krvni pritisak, vrtoglavica, utrnulost udova i prstiju.

Lečenje diskus hernije prirodnim putem

Skoro uvek intervertebralna kila izaziva jak bol i nelagodnost. Ignorisanje ranih simptoma može dovesti i do potpune nemogućnosti kretanja i zbog toga je potrebno započeti lečenje što je pre moguće.

Crvena glina

Od gline navlažene vodom i umotane u gazu treba napraviti grudvu. Zatim zagrejte glinu na 37°C i nanesite je na kilu, pričvršćujući je filmom. Uklonite glinu nakon što se osuši.

Med i ulje jele

Na kičmu utrljajte ulje jele, pa potom nanesite mešavinu od 100 g mesa i 1 g mumija pomešanih sa jednom kašikom vruće vode. Sastav temeljno utrljajte na problematično mesto.

Oblog sa konjskom mašću

Mast se u tankom sloju nanosi na oblogu, a potom na kičmu. Potom se donji deo leđa umota u pamučnu tkaninu i ostavi 1,5 sat.

Barski petolist

Da biste pripremili tinkturu, potrebno je da 300 g opranih korena prelijete sa litrom votke i ostavite 3 nedelje a tamnom mestu. Svakih nekoliko dana protresite smesu i na kraju procedite. Uzmite lek 3 puta dnevno i jednu kašiku zajedno sa gutljajem vode. Kada se lek popije, potrebno je napraviti pauzu od 30 dana, a zatim ponoviti tok lečenja do potpunog oporavka.

Beli luk

Uzmite 300 g glavice belog luka i sameljite, a potom prelijte sa 150 ml farmaceutskog alkohola. Stavite smešu u teglu i ostavite je na tamno mesto 10 dana. Pripremljena smesa se nanosi na područje kile, prekrije se filmom i umota se. Ne smete držati oblogu više od sat vremena, a potom obrišite leđa salvetom bez ispiranja.

Kalanhoja

Skinite gornji film sa lista kalanhoje i nanesite ga na kilu i pričvrstite flasterom. Bolje je izvršiti proceduru pre spavanja, ostavljajući čaršav celu noć.

Pre korišćenja bilo kog leka, neophodno je da se konsultujete sa lekarom.

tommaso79/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com