Rešite se bola u ramenu: Šta pomaže u slučaju periartritisa ramenog zgloba i lopatice

by | 01.06.2018

„Postavljena mi je dijagnoza periartritis ramena, a ruku teško savijam i često me bol tišti noću. Primao sam injekcije, bilo mi je malo lakše, ali pokreti su mi ipak ograničeni. Recite mi, molim vas, postoje li recepti za prirodne lekove koji mogu pomoći da se izborim s ovim problemom?“
(Bojan M., Gornji Milanovac)

Savetuje Andrej Ivanovič Zalomljenkov, fitolog sa 25-godišnjim iskustvom

Bol u ramenu

Ukoliko vas stalno uznemiravaju bolovi u ramenu i lopatici, ne možete da podignete ruku ili da je zabacite u stranu, a mišići ramenog zgloba su vam ukočeni, to znači da je u pitanju periartritis ramena iliti sindrom „smrznutog ramena“. To znači da su upaljene tetive i kapsula ramenog zgloba. U tome je razlika između ovog patološkog stanja i artritisa i artroze ramenog zgloba, kad su oštećeni sam zglob i hrskavice. Uzroci ove vrste periartritisa jesu: preteran fizički napor, povrede, osteohondroza vratnog dela kičme, usled čega bivaju priklešteni nervni završeci, infarkt miokarda, kad se remeti krvotok u predelu levog ramena.

PROČITAJTE I… Oštar bol kao rukom odnesen
Za lečenje se propisuju analgetici, kortikosteroidi, fizikalna terapija, akupunktura. Obavezan je komplet specijalnih vežbi, kao i masaža vratnog i grudnog dela kičme, ramenog i ručnog zgloba. To smanjuje osećaj bola i vraća prvobitni obim pokreta.
Od alternativnih i ruskih narodnih sredstava lečenja koriste se:
* Hirudoterapija (lečenje pijavicama), kupke s morskom solju (400 g na 100 l vode temperature 38–40°, 20–25 minuta). Od sredstava za utrljavanje možete primeniti tinkturu od propolisa s apotekarskim preparatom dimeksidom (20 g propolisa rastvorite u 150 g dimeksida).
* Mast: Izmešajte dobro 20 g praha tamjana (prirodnog), 10 ml etarskog ulja ruzmarina, 5 ml lavandinog ulja, 5 ml ulja od nane i 50 g dečje kreme. Utrljavajte u bolna mesta dva puta dnevno.
* Mast od korena čička: Dve kašike praha od korena čička prelijte sa 300 ml ključale vode pa kuvajte na tihoj vatri dok se zapremina upola ne smanji. To dobro izmešajte s puterom ili svinjskim salom u odnosu 1 : 4 i utrljavajte u predeo ramenog zgloba dva puta dnevno.
* Smesa: Šolju meda izmešajte sa šoljom i po crne rotkve, 100 g votke i kašikom morske soli. Smesu utrljavajte u bolna mesta posle tople slane kupke. Istovremeno možete praktikovati oralnu primenu po 50 ml smese, pijući uz to odvar od brezovog lišća (tri kašike lišća prelijte s pola litra ključale vode pa ostavite da odstoji u termosu sat vremena).

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com