ZGLOBOVI KAO NOVI!

by | 04.07.2018

O efikasnoj fitoterapiji u slučaju bolesti zglobova govori farmaceut, travar sa porodičnim nasleđem i član Društva fitoterapeuta Sankt Peterburga Lidija Nikolajevna Đakonova.

Tople procedure

U slučaju bola u zglobovima, nije dovoljno primenjivati trave samo oralno. Obavezno bi trebalo koristiti i sredstva spolja. Bolnim zglobovima potrebna je toplota, zato ne hladite noge, već ih držite u toplom. Došli ste kući, a noge su vam umorne i bolne – držite ih u lavoru sa što toplijom vodom, sve dok se voda ne ohladi. Ova procedura će biti još korisnija ako dodate u vodu odvare biljaka koje obiluju analgetičkim svojstvima. Volim da dodam travu rusu (lat. Chelidonium) ili rusomaču (lat. Lepidium ruderale, korovska biljka koja često raste u blizini naseljenih mesta).

PROČITAJTE I… List rena na skočni zglob
Pored toga, u ruskoj narodnoj medicini za lečenje zglobova koristi se seno. U procesu sušenja dolazi do fermentacije, zbog toga je seno veoma lekovito. Ono se takođe može koristiti za parenje nogu, a senom se mogu napuniti i male krpene vrećice, koje ćete potopiti na deset minuta u vrelu vodu, malo procediti i staviti na bolni zglob i pričvrstiti, možete ih i zaviti zavojem. Efekat je dobar, a broj procedura neograničen – do izlečenja.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com