Pet recepata protiv gljivica na noktima i prstima

by | 15.09.2017

Perutanje, svrab i crvenilo na koži (obično između prstiju), kao i promena boje i debljine noktiju predstavljaju signal za uzbunu zbog gljivične zaraze (tzv. mikoze). Isprobala sam mnoga sredstva protiv ove napasti i želim da s čitaocima „Doktora“ podelim najefikasnije od njih (ja sam ih kombinovala, ali vi možete izabrati ono koje vam najviše odgovara). Kura traje dok se potpuno ne oslobodite gljivičnih manifestacija. (Ekaterina Frindak, Strij)

1. Prstohvat pepela sipajte u dva litra tople vode i u tome parite noge 15–20 minuta dnevno pre spavanja.
2. Dobar lekoviti efekat ispoljava smesa od kašičice limunske kiseline u prahu (limuntus) i tri kašičice biljnog ulja. Dobijenu smesu utrljajte na mesta oštećena mikozom nekoliko puta na dan.
3. Sem toga, opšti imunitet jačala sam sokovima od šargarepe i spanaća u odnosu 5 : 3, kao i od šargarepe, krastavca i cvekle (odnos 10 : 3 : 3). Zahvaljujući tako kompleksnom lečenju – gljivice su prošle za nedelju dana.
4. List čička, poznat kao odlično sredstvo za uklanjanje gljivica s noktiju, gnječite dok se ne iscedi sok i stavite ga na noge tako da dospe do noktiju. Praktikujte to dvaput dnevno, otprilike tri nedelje.
5. Kako se gljivice ne bi lako vratile, dvaput nedeljno u lavor sipajte dva litra tople vode i po dve kapi etarskih ulja od kadife, lavande i čajnog drveta. Parite noge u tome deset minuta, a zatim ih posušite peškirom.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com