CISTITISU JE ODZVONILO! I TO BEZ LEKOVA!

by | 23.04.2018

Naša čitateljka iz Rusije isprobala je stare bakine recepte protiv upale bešike i otkrila da su rezultati fantastični! Pomoću prirodnih sredstava i uz malo upornosti, a bez lekova – potpuno se izlečila.

Jednom sam se u mladosti bila lakomislena i jako se prehladila. Pored prehlade, zaradila sam i akutnu upalu mokraćne bešike sa svim „pratećim lepotama“ u vidu visoke temperature, bolova u karlici i u predelu mokraćne bešike, kao i krvi u mokraći. Lekar mi je odmah propisao antibiotike – lečila sam se uobičajeno i delovalo je kao da je sve prošlo. Međutim, već prve naredne jeseni sve je opet počelo iz početka. I tako je bilo više godina uzastopno, sve dok se moja baka nije ozbiljno pobrinula za mene. Prvo što mi je „propisala“ bili su napici od brusnice, najmanje dva litra dnevno. A zatim je otišla u apoteku, kao i kod jedne travarke po trave, jer nije imala ništa pri ruci.

PROČITAJTE I… Ulje ruskih travara za bolne zglobove i mišiće

Leči toplota

Naterala me je da se, dok ona bude odsutna, u parnom kupatilu grejem vrućim ciglama: u rerni je zagrejala komad crvene cigle, stavila ga u lavor i nakapala nekoliko kapi brezove smole na nju. Krajeve lavora obmotala je tkaninom i posadila me u njega umotavši me u ćebe ispod pojasa. Sedela sam tako dok se cigla nije ohladila, a posle toga sam legla u krevet da sačekam baku.

Cistitis i lečenje travama

* Pribavila je nekakve travke i počela njima da me leči. Ostavljala bi da po tri sata odstoje u termosu: vres, zlatnica (lat. Solidago virgaurea, rus. zolotarnik), šipurak i kora jasike (da bi otklonila upalu i infekciju). Dovoljna je kašika bilo koje od navedenih biljaka ili njihove mešavine. U dobijeni odvar dodavala je 30 kapi tinkture od ehinacee ili kantariona (ovo uvek ima kod sebe). Pila sam po trećinu čaše dobijenog napitka tri puta dnevno sat vremena pre jela čitave tri nedelje, da bih bol zauvek iskorenila, iako mi je bilo lakše već posle dva dana.

PROČITAJTE I… Hajdučka trava za ekceme

* Baka mi je napravila i preparat od meda, votke i soka od crne rotkve – od svega je uzela po čašu. Ostavila ga je da odstoji tri dana i dala mi da pijem tri puta dnevno pre jela. Lečenje se počinje od manje doze, koja se postepeno dovodi do dve kašike (za jedno uzimanje).

* Ispostavilo se da usled cistitisa dobro pomaže i ren. Rendanu jabuku možete izmešati s renom i kašičicom meda. Ili kašiku rendanog rena ostavite da odstoji u čaši provrelog mleka. Uzimajte po gutljaj nekoliko puta dnevno.

Irina Ziganšina, Kiriši

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com