Zaustavite nekontrolisano mokrenje uz pomoć prirode

by | 04.10.2023
Kako zaustaviti nekontrolisano mokrenje

Ukoliko se pitate kako zaustaviti nekontrolisano mokrenje, tradicionalna ruska medicina ima odgovore. Ovo je veoma neprijatno stanje, a kako da pomognete svom telu pročitajte u tekstu.

Nekontrolisano mokrenje ili urinarna inkontinencija je poznato stanje od davnina. Tradicionalna medicina se dugo bavila ovim problemom i uspela da pronađe razne lekove iz prirode koji mogu da budu efikasni. Neki od njih su povezani sa kičicom, kantarionom, zrnima kafe i mirođijom. A jedan od najjednostavnijih metoda jeste da svaki dan pijete pola čase tople vode sa medom pola sata pre jela.

Kako zaustaviti nekontrolisano mokrenje prirodnim putem?

Postoji mnogo prirodnih mešavina koje mogu biti od pomoći prilikom ovog problema. Ovih nekoliko su među najefikasnijim.

Čaj od mešavine kičice i kantariona

Priprema ovog leka je vrlo jednostravna. Osušene biljke izmešajte u jednakim razmerama i prelijte kipućom vodom. Procedite i popijte čaj.

Kontrastne kupke

Kontrastne kupke imaju veoma efikasan efekat. Sedite nekoliko minuta u kadi sa hladnom vodom, a potom to učinite i u kadi sa toplom vodom.

Kako zaustaviti nekontrolisano mokrenje: Čaj od listova trešnje

Ako se vaše nekontrolisano mokrenje veoma često dogaša, pripremite čaj od mladih listova trešnje i pijte ga najmanje 4-5 puta dnevno uz obavezno dodavanje meda.

Semenke mirođije (kopra)

Ovo je jedan od najefikasnijih lekova tokom hladnog perioda. Jedna kašika semena mirođije se prelije šoljom ključale vode i ostavi se najmanje tri sata. Kada se ohladi, popije ceo napitak odjednom. Najbolje bi bilo da to učinite nakon večere. Ako su u pitanju deca i nevoljno mokrenje u krevetu, smanjite dozu na pola kašikice. Možete konzumirati i svežu mirođiju.

Osušene ljuske jajeta i med

Osušene ljuske kokošijih jaja sameljite i pretvorite u prah. Pomešajte ga sa medom i uvaljajte ih u oblik male kuglice. Uzimajte po jednu kuglicu najmanje dva puta tokom dana.

Kako zaustaviti nekontrolisano mokrenje: Pržena kafa u zrnu

Kafa u zrnu je takođe dobar saveznika za borbu protiv nekontrolisanog mokrenja. Najviše pet zrna pečene kafe sažvačite pre spavanja.

Korigujte ishranu

Da biste umanjili simptome urinarne inkontinencije nemojte koristiti previše cirtusnog voća, dimljene i slane hrane. Izbegavajte dinju i lubenicu, a preporučljivo je i da ostavite pušenje i alkohol.

Snežana Vranić

Tharakorn/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com