Kesten u nosu leči upaljene sinuse

by | 19.06.2018

Isprobajte fantastičan metod za čišćenje gornjih disajnih puteva.

“Radim kao knjigovođa u jednoj maloj firmi. Naša zgrada ima klima-uređaje, ali promaja i vlaga su stalni, hladno je, tako da lako zaradim upalu sinusa. Za tupfere od kestena čula sam davno, a sada sam rešila da ih isprobam. Plodovima sam se snabdela još jesenas – želela sam da napravim tinkturu za jačanje vena. Plodove kestena potopila sam u ključalu vodu da nabubre. Zatim sam pažljivo isekla smeđu koricu, a od mekog dela izrezala male štapiće.

PROČITAJTE I… Kupka od kestena protiv reume


Najpre sam takav komadić ubacivala u jednu nozdrvu na pet do sedam minuta pa ga vadila napolje. Zatim sam to isto radila s drugom nozdrvom. Odmah posle toga sluz obilno izlazi i čovek počinje da kija. Posle pet procedura, težina u čelu je nestala i počela sam normalno da dišem. Brzo sam ozdravila. Važno je da budete pažljivi kako vam kesten ne bi zapao u disajne puteve. Preporučuje se da se komadi od kestena ubacuju u nos svaki drugi dan.”

Galina Radkova, Brest

Komentariše Dmitrij Vasiljevič Turkin, profesor farmakognozije (nauka o prirodnim lekovima) i fitoterapije, Kursk

Dobar recept! Plodovi kestena sadrže supstance koje jačaju kapilare, poboljšavaju krvotok i ispoljavaju protivupalno dejstvo. Isitnjeni beli meki deo ploda kestena takođe možete zakuvati i udisati paru dok se odvar ne ohladi. Inhalacije praktikujte pred spavanje. Ali, pre toga treba da se posavetujete sa specijalistom i proverite da li su vam toplotne procedure kontraindikovane.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com