SOK OD GREJPFRUTA JAČA IMUNITET

by | 22.11.2017

Sok od grejpfruta neobično je bogat karotenom, kalijumom, kalcijumom, te vitaminima grupe B i C. Zahvaljujući svom univerzalnom sastavu, pomaže da se izborimo s prehladom i gripom, dokazano jača imunitet. Vitamin PP, koji se nalazi u njemu, pomaže usled hroničnog umora i nesanice, a pektin reguliše metabolizam i nivo „lošeg“ holesterola. Pored toga, u soku od grejpfruta ima veoma malo kalorija te je idealan za dijetalnu ishranu.

* Posebno je koristan prilikom fizičkih i umnih napora, pošto doprinosi jačanju centralnog nervnog sistema i pomaže da se oslobodimo malaksalosti, sanjivosti i vrtoglavice.
* Kad čašu sveže ceđenog soka od grejpfruta popijemo natašte, on pomaže crevima da počnu bolje da rade.
* Blagotvorna svojstva grejpfruta imaju široku primenu u slučaju ateroskleroze, hipertenzije i premora. Triput dnevno uzima se po četvrtina čaše 20–30 minuta pre jela, a prilikom nesanice – po pola čaše pred spavanje.
* Redovnom upotrebom soka od grejpfruta sprečava se razvoj osteoporoze.
NAPOMENA: Sok od grejpfruta nikako se ne sme kombinovati s lekovima! Kontraindikovan je i u slučaju hepatitisa i akutnog nefritisa, čira i gastritisa s povećanom kiselošću.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com