Novi broj je u prodaji: Prelistavamo Ruski doktor junski broj #103

by | 18.06.2024
Novi broj je u prodaji: Prelistavamo Ruski doktor junski broj #103

Zavirite u Ruski doktor junski broj #103 i otkrijte kako da ublažite tegove diskus-hernije, sprečite stomačne tegobe, koje su najbolje biljke za zarastanje rana i još mnogo toga.

Izdvajamo iz sadržaja: Ruski doktor junski broj #103

Diskus-hernija: Ni saviti se, ni ispraviti se

Koliko samo često, kad doživimo neprijatne osećaje u leđima, zanemarujemo to u nadi da će bol proći sam od sebe. Ili ako potraje – počinjemo da se lečimo na svoju ruku. Iako razum kaže da bi trebalo da se obratimo lekaru, pošto bol može da bude izazvan – kako običnim prenaprezanjem, tako i nečim gorim. Na primer, intervertebralnom kilom. Koliko je ova bolest opasna i kako da se zaštitimo, otkriva nam neurolog Taras Aleksandrovič Skoromec.

Diskus-hernija

Sezona stomačnih tegoba

Tradicionalno se smatra da je leto najbolje vreme za jačanje zdravlja. Međutim, vrela sezona krije i dosta opasnosti. Virusi, mikrobi, bakterije u tom periodu počinju da se množe duplo većom snagom. Zbog toga su posebno aktuelna oboljenja od različitih crevnih infekcija. Kakve su one i kako ih izbeći otkriva nam lekar Centralnog državnog instituta za epidemiologiju Rospotrebnadzora, Marina Anatoljevna Vešinjina.

crevne infekcije

Ginekolog, onkolog Ina A. Apoljihina: „Rak materice se može pobediti!“

U svetu svake godine od raka grlića materice oboli više od 600.000 žena, a u Rusiji skoro 16.000. U Srbiji je ova brojka 1.500 i, nažalost, po tome smo treći u Evropi. Kako da se ne dospe u ovu strašnu statistiku ili kako onaj ko se, ipak, razboleo da bar uđe u stabilnu remisiju?
Naš ekspert je ginekolog, načelnik Odeljenja estetske ginekologije i rehabilitacije ruskog Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra akušerstva, ginekologije i perinatologije „V. I. Kulakov“, profesor doktor Ina Anatoljevna Apoljihina.

Rak materice se može pobediti

Najbolje biljke za zarastanje rana

Koje biljke pomažu u saniranju rana? Šta da koristimo nakon operacije da bismo ubrzali zarastanje šava? Pročitajte šta savetuje farmaceut i travarka Lidija Nikolajevna Đakonova

Kako pomoći organizmu kad je vrućina?

Sve više ljudi slabo podnosi ove ekstremne temperature… Za te (ne)prilike napravite ruski čaj ”antižega” i rusku prirodnu limunadu.

Kako pomoći organizmu kad je vrućina?

Polipi u žučnoj kesi

Za smanjivanje polipa i cista odlično deluju petrovac, bobice kleke, trava rusa, tuja i sočivica, a broćika ima posebnu ulogu – cilja tačno na žuč.

Polipi u žučnoj kesi

 

m-gucci; Wasan Tita; Rawpixel; AnnaNahabed; zeleno / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com