Očistite pluća metodama ruske narodne medicine

by | 27.10.2023
narodni lekovi za čišćenje pluća

Često nailazimo na recepte za čišćenje zglobova ili creva od toksina, međutim, pomoć traže i pluća. Narodni lekovi za čišćenje pluća će vam u tome pomoći.

U plućima se gomilaju prašina i otrovi spolja, a i bivši pušači treba da razmisle o „velikom spremanju“ disajnog sistema. Uz ishranu koja jača pluća, možete potražiti pomoć i u narodnim lekovima i prirodi.

Ruski narodni lekovi za čišćenje pluća

Za čišćenje pluća mogu se koristiti mešavine za grudi od različitih lekovitih trava: sibirske jele, kedra i kleke, zatim lišće hrasta, crne ribizle, breze, cvetovi lipe i lavande, nana i mnoge druge. Efikasna je mešavina od jednakih količina borovih iglica, lišća eukaliptusa i žalfije te cvetova kamilice.

Dve kašike ove smeše prelijte litrom ključale vode i kuvajte tri minuta, a zatim se prekrijte peškirom i udišite paru iznad šerpe. Inhalacije praktikujte 10–15 minuta svakog drugog dana u toku dve nedelje, i odmah lezite da spavate.

Narodni lek protiv šlajma

Ovo domaće sredstvo dobro čisti pluća od šlajma, sluzi i drugog „đubreta“. Sipajte u termos po kašiku suve isitnjene trave podbela, kamilice i bokvice i pola litra ključale vode. Ostavite da odstoji dva sata, procedite, pa uzimajte po pola čaše toplog odvara triput dnevno pre jela. Umesto ovih trava mogu se koristiti, pojedinačno ili u bilo kojim kombinacijama, lišće sleza i eukaliptusa, plodovi maline i hudike, korenje angelike i sladića, cvetovi nevena i lipe, kao i majoran, žalfija, nana, divlji ruzmarin i druge trave koje imaju protivupalno svojstvo i deluju protiv hrkanja.

Ruski narodni lekovi za čišćenje pluća: Ljubičica za lakše disanje

Postoji veoma ukusno i jednostavno sredstvo koje odlično čisti pluća i olakšava disanje – sirup od ljubičice. Pola čaše suvih listova ljubičice prelijte s pola litra ključale vode pa ostavite da odstoji 12 sati. U odvar dodajte dve čaše šećera i kuvajte smesu na tihoj vatri dok ne postane gusta, a zatim u nju iscedite sok od jednog limuna. Kuvajte još dva minuta, mešajući, pa isključite, a potom prespite u staklenu flašu i čuvajte u frižideru. Kad je potrebno, pijte po kašiku triput dnevno pre jela.

Čišćenje bronhija

Islandski lišaj sadrži dobre adsorbente i izbacuje iz pluća i bronhija sve loše što se tamo nakupi posle bolesti ili usled dugotrajnog pušenja. Kašiku suvog isitnjenog lišaja prelijte s dve šolje ključale vode, ostavite u termosu preko noći pa procedite. Dodajte kašičicu meda i pijte topao odvar – po pola čaše triput dnevno kao čaj. Ovaj odvar treba uzimati dve do tri nedelje, a kura se, po potrebi, može ponoviti za tri meseca.

Crnu rotkvu narendajte na krupno i iscedite sok. Dodajte mu med ili šećer i pijte ga noću. Ono što je preostalo, stavite na 4-6 sloje gaze i jedan sloj tkanine. Postavite na grudi i prekrijte vunenom tkaniom i toplim ćebetom.

Ruski narodni lekovi za čišćenje pluća: Vežba disanja za čišćenje pluća

Polako udahnite kroz nos. Na početku udisaja vazduh ispunjava donji deo pluća, stomak se naduvava, vazduh ispunjava pluća i koncentriše se u gornjim delovima što ćete postići blagim podizanjem i spuštanjem ramena. Tokom ovog pokreta, podignite se na prste i zadržite dah što je više moguće. Potom se lagano spušajte na stopala opuštajući sve mišiće i polako izdahnite kroz usta, uvlačeći stomak. Izvedite 10 do 15 ovakvih pokreta disanja.

Ublažite simptome upale pluća uz pomoć prirode

 

Madeleine_Steinbach/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com