Bombone od cvekle

Vaš imunitet reći će vam „hvala“ za ove bombone

by | 30.04.2022
bombone od cvekle

Okupili smo se na redovnom susretu dijetologa. Tražili su mi da podelim sa svima svoje kulinarsko iskustvo. S radošću sam pristala i nimalo nisam zažalila!

Piše: Oksana Georgijevna Mickevič, dijetolog

Dok su učesnici veselo razgovarali za stolom na kome su bile servirane domaće poslastice, moju pažnju su privukle bombone jarke boje koje su po ukusu podsećale na bobičasto voće.

Pročitajte i… Cvekla je lek za sve: Sprečava kancer i anemiju

Ispostavilo se da je za njihovu pripremu potrebno u blenderu umutiti kuvanu cveklu, šaku natopljenog suvog voća i mleveni rogač, koji je veoma korisna zamena za kakao. Naime, on iz organizma izbacuje toksine i štetne supstance, blagotvorno utiče na mikrofloru creva, poboljšava kvalitet sna i nezamenljiv je prilikom nesanice. Takođe je odličan hipoalergenski proizvod – pravo otkriće za osobe s alergijom na šećer i kakao. Možete ga potražiti u prodavnicama zdrave hrane.

Od suvog voća preporučujem da ubacite urme, suvo grožđe i, obavezno, suve šljive. Da bi ukus bio kiselkastiji, možete dodati suve kajsije ili malo suvih bobica jarebike ili brusnice. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u semenke susama – dobićete nešto veoma simpatično i korisno, a vaš imunitet reći će vam „hvala“ za ove bombone.

Pročitajte i… Kvas od cvekle: Lečio sam jednu bolest, a izlečio pet

 

 

Foto: AmalliaEka / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com