Ishrana po krvnim grupama

by | 07.06.2018

Šta mislite o ishrani po krvnim grupama? Konkretno, ja sam A negativna, kako bi trebalo da se hranim? Nataša (41)

Ishrana i krvne grupe

Ishrana po krvnim grupama nije vrsta dijete koju podržava i preporučuje Svetska zdravstvena organizacija. Shodno tome, postoje razne polemike o njoj. Pošto se, prema ovoj dijeti, prognozira brz gubitak kilograma, svi su olako prihvatili ovakav režim ishrane. Međutim, nisu samo kilogrami ključ zdravlja već i dobra telesna kompozicija.

PROČITAJTE I… Amino-kiseline neophodne su vašem mozgu

Foto: Guliver/Thinkstock

Telesna kompozicija podrazumeva „izgled“ tela iznutra: kakva je raspodela masnog tkiva, kolika je procentualna zastupljenost mišićne mase, imamo li dovoljno vode u telu… Telesna kompozicija danas je osnovni parametar uz krvnu sliku i biohemijske analize da bi se napravio pravi, individualno koncipiran plan ishrane.

PROČITAJTE I… Superproizvodi za zdravlje
Pitate se kako dolazi do gubitka kilograma ishranom po krvnim grupama? Odgovor je vrlo jednostavan – isključite neke grupe namirnica u slučaju određenih krvnih grupa i eto efekta. Ali to je baš suprotno onome što treba da se radi! Naime, pravilna ishrana je koncept za ceo život. Vi učite kako da se hranite, kako da pripremate hranu, koje su vam količine potrebne, kako da se uobročite… i sve to treba da prenesete na sledeći naraštaj. Jer, način ishrane utiče i na naše gene. I kako onda celog života živeti praktikujući ishranu po krvnim grupama kad vam fale grupe namirnica koje sadrže nutrijente ključne za vaš zdrav opstanak?
Spisak namirnica koje ishrana po krvnim grupama zabranjuje vrlo je dugačak. Stoga pojedinci koji se odluče za ovaj stil ishrane treba da vode računa o tome da ne izazovu avitaminozu i nedostatak minerala u organizmu, jer oskudan izbor namirnica može dugoročno podstaći nezdrave izbore namirnica. Da zaključimo, ovaj režim definitivno nije naučno potkovan istraživanjima, stoga nije ni prihvaćen u naučnim krugovima.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com