Kako da smršate? Pređite na čajni detox

Želite li da smršate? Počnite da pijete čaj i vaga će vam za mesec dana pokazati dva-tri kilograma manje

by | 05.04.2022
mršavljenje

3 kg manje za mesec dana

Želite li da smršate? Počnite da pijete čaj i vaga će vam za mesec dana pokazati dva-tri kilograma manje. Naravno, dok ga pijete, nikakvi keksići ne dolaze u obzir, jer će slatkiši efekat dijete svesti na nulu

Savremeni dijetolozi ističu da čaj ubrzava metabolizam, stvara osećaj sitosti, izbacuje toksine i suvišnu tečnost iz organizma. Isprobajte razne varijante dijete na bazi čaja. Mi predlažemo trodnevni detoks ili dijetalne dane.

Trodnevni detoks

Pijte litar i po crnog čaja dnevno, kombinujući ga s proteinskom hranom, kuvanom ili pripremljenom na pari, voćem, povrćem i nemasnim mlečnim proizvodima. Pet puta dnevno jedite manje porcije. U toku dana smete uneti maksimalno 1.500 kcal. Ovako možete da skinete do tri kilograma mesečno.

Dijetalni dani ili ekspres detoks

Odredite jedan ili dva dijetalna dana nedeljno. Pijte samo crni ili zeleni čaj i pokušajte da ništa ne jedete. Velika količina belančevina u čaju pružiće vam osećaj sitosti. Ukoliko osećate jaku glad, u čaj dodajte malo mleka. Ovom dijetom izbacićete suvišnu tečnost iz organizma i izgubiti kilogram-dva od ukupne težine tela.

Koji su čajevi najkorisniji

Koncentracija mikroelemenata najviša je u visokokvalitetnim listovima, a ne u kesicama čaja. Obavezno pročitajte sastav na pakovanju: ne sme da bude veštačkih sastojaka, boja ni aroma. Jer ukoliko pijete takve čajeve – naškodićete zdravlju.

 

MANJI OBIM STRUKA

Evropsko istraživanje sprovedeno 2013. godine pokazalo je da je obim struka kod ljubitelja čaja manji nego kod ostalih, kao i to da crni čaj menja sastav bakterija u crevima i time sprečava stvaranje masnih naslaga.

Inače, izbacivanje ugljenih hidrata iz ishrane posebno je popularno među sportistima i odlično je rešenje ukoliko želite da se brzo i lako rešite nekoliko kilograma. Klikom na crvena slova pročitajte više o dijeti bez ugljenih hidrata.

Foto: Tatyana Maximova / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com