Kavijar od belog luka za creva

by | 11.05.2018

Ako imate grčeve u stomaku, očistite i isitnite pet-šest čenova belog luka pa to sastavite s prstohvatom soli i isitnjenom jezgrom oraha (treba da je bude pet puta više nego belog luka).

Tome dodajte i malo nakvašenog belog hleba (upola manje od kaše od oraha i belog luka). Ovu mešavinu dobro umutite varjačom da dobijete pire, postepeno dolivajući dve-tri kašičice biljnog ulja. Na kraju sipajte dve kapi limunovog soka radi ukusa. Kavijar od belog luka mažite na hleb i jedite dva-tri puta nedeljno. Creva će vam se smiriti i raditi kao sat! Naime, beli luk podstiče varenje, a njegov ukus izaziva obilno lučenje pljuvačke i jača apetit. Kao rezultat toga, hrana se lakše apsorbuje. A orasi, sa svoje strane, poboljšavaju peristaltiku creva.

PROČITAJTE I… Kompot od kruške: Najbolji čistač creva
Kao dopuna terapiji prilikom nadutosti stomaka preporučuje se jednostavna vežba. Početni položaj: noge su u širini ramena. Napravite dubok izdah, uvucite stomak, dijafragma se podiže uvis. Polako udahnite kroz nos, isturivši stomak, pritom se dijafragma spušta. Telo ostaje nepokretno, radi samo stomak. Ponovite to četiri do šest puta.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com