7 namirnica koje čiste organizam od toksina: I sve su vam nadohvat ruke!

by | 29.11.2023
Namirnice za čišćenje organizma

Namirnice za čišćenje organizma vam mogu pomoći da se oslobodite nepotrebnih materija u organizmu i da sprečite razvoj raznih bolesti.

Kako živimo ubrzanim načinom života, često je naša ishrana veoma loša. Hraneći se nezdravo i pod uticajem svakodnevnog stresa u našem telu se nakupljaju toksini koji potom otežavaju redovno funkcionisanje našeg organizma. Ove namirnice za čišćenje organizma su vam nadohvat ruke, a veoma su zdrave.

Namirnice za čišćenje organizma

Crvena cvekla

Crvena cvekla je jedan od glavnih prečistača organizma. Ona sadrži veliki broj vlakana, fosfora, bakra, vitamina C i organske kiseline koje poboljšavanju kretanje hrane i uništava „loše“ bakterije u crevima.

Pored toga, ovo povrće sadrži supstancu „betain“ koji tera jetru da se bolje oslobodi toksina. Cvekla takođe i pomaže podmlađivanje tela zahvaljujući folnoj kiselini. Nju možete konzumirati kuvanu, u salati kao decokciju ili kao sok.

Kupus

Kupus sadrži ogromnu količinu dijetetskih vlakana koji pomaže da se toksini i teški metali „vezuju“, a potom uklone iz creva. Osim toga, kupus je bogat organskim kiselinama koje poboljšavaju varenje i normalizuju mikrofloru organa za varenje. On sadrži i veoma redak vitamin U koji neutrališe opasne hemikalije. Kupus možete konzumirati svež, kiseli ili u obliku soka.

Namirnice za čišćenje organizma: Beli luk

Samo jedan čen od belog luka sadrži više od 400 komponentu. On smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi i čisti krvne sudove. Pored toga, uništava difteriju, bacile tuberkuloze i helikobakteriju, a efikasan je i protiv uklanjanja glisti iz organizma. Možete ga koristiti svežeg ili mlevenog.

Crni luk

Glavna korisna svojstva crnog luka su fitoncidi koji se nalaze u esencijalnim uljima. Ove supstance pomažu u ubijanju bakterija i gljivica u samo nekoliko sekundi. On će takođe poboljšati varenje, apsorpciju hranljivih materija, a moguće je da će poboljšati i apetit. Luk možete koristiti na sve načine.

Jabuke

Zahvaljujući pektinu i vlaknima, jabuke uspešno normalizuju funkcionisanje celog sistema za varenje jer čiste toksine, poboljšavaju apetit, ublažavaju zatvor i stimulišu proizvodnju želudačnog soka. Pored toga, jabuke su veoma efikasne u borbi protiv dizenterije, stafilokoka i virusa grupe A. Možete ih jesti sveže, u obliku soka i rendane kaše.

Namirnice za čišćenje organizma: Avokado

Svojstva avokada nisu toliko poznata ljudima, iako je on prava namirnica zdravlja. Avokado sadrži divnu supstancu glutation koja blokira oko 40 različitih kancerogenih materija ujedno i oslobađajući jetru od ovih toksina. Pored toga, on normalizuje nivo holesterola u krvi, poboljšava varenje i snabdeva tkiva kiseonikom. Koristite ga svežeg, kao namaz ili kao sušeno voće.

Brusnica

Brusnica je jedan od najjačih prirodnih antibiotika i antivirusnih lekova koji efikasno čisti bešiku i urinarni trakt. Ona se takođe uspešno i efikasno bori i protiv ćelija raka, kao i sa krvnim ugrušcima i plakovima u krvnim sudovima. Nju možete koristiti sveže, u obliku sokova i voćnih napitaka ili kao džem.

Hrana kao antidepresiv: Koje namirnice podižu raspoloženje?

Arx0nt/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com