Pravilna upotreba meda

by | 11.09.2017

Med u većini ruskih porodica predstavlja slatki lek koji pomaže u slučaju najrazličitijih bolesti. Blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem, te ga svi redovno jedu u malim količinama. Ipak, nakon srčanog udara, recimo, trebalo bi smanjiti potrošnju meda, budući da se posle infarkta smanjuje fizička aktivnost i organizam loše metaboliše ugljene hidrate. Tada postoji opasnost da se oni pretvore u masti, koje se kao naslage deponuju na zidove krvnih sudova, što pogoduje napredovanju ateroskleroze.

Najveću korist imaćete od meda ukoliko budete jeli kašičicu-dve s mlekom, sirom, voćem ili nekim voćnim sokom.
Usled anemije dobro je uzimati med rastvoren u toplom mleku (jedan deo meda i četiri dela mleka). A kokteli s medom korisni su za jačanje tela: kašičicu meda umutite s jednim žumancetom, tome dodajte kašiku pasterizovanog mleka i sve rastvorite s pola čaše soka od šargarepe.

Kombinacija meda s belim lukom pomaže u lečenju proširenih vena i ishemija: pomešajte iseckan beli luk i med u odnosu 1 : 1 pa ostavite da odstoji na tamnom mestu dve nedelje.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com