SOK OD BUNDEVE

by | 30.11.2017

Sok od sirove bundeve sadrži saharozu, korisne pektinske supstance, mnogo mineralnih soli i vitamina. Bundeva je bogata i retkim vitaminom T, koji pomaže apsorpciju teške hrane i sprečava gojaznost.
* Ovaj napitak dobro čisti organizam i sistem za varenje, poboljšava rad gastrointestinalnog trakta, pomaže u izbacivanju žuči. Usled poremećaja razmene materija (metabolizma) i oboljenja jetre treba jesti po pola kilograma mekog dela bundeve dnevno i piti po jednu do dve čaše soka.
* Sok od bundeve posebno je koristan u slučaju oboljenja bubrega i kardiovaskularnih tegoba, praćenih otocima. Tada treba piti po pola čaše ovog soka na dan.
* Muškarcima koji pate od upale prostate ruska narodna medicina savetuje da svakodnevno tokom dve-tri nedelje piju po čašu soka od bundeve.
* Usled nesanice preporučuje se da pred spavanje popijete čašicu (70 ml) soka od bundeve s medom, a u slučaju kamena u bubregu i mokraćnoj bešici – po četvrtinu ili polovinu čaše soka od bundeve tri puta dnevno. Kura traje deset dana.
NAPOMENA: Kontraindikacija za primenu ovog soka praktično nema, samo je u pitanju individualna podnošljivost. Sok od bundeve može se piti i u kombinaciji sa sokom od šargarepe i jabuke.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Tagovi:

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com