HEPATITIS C: JETRA VOLI MED

Možda ne može da izleči svaku bolest, ali ova hrana bogova, kako se govori za med, jača organizam i smanjuje aktivnost virusa poput hepatitisa C, te pomaže jetri

by | 18.07.2022
jetra med hepatitis C

Možda ne može da izleči svaku bolest, ali ova hrana bogova, kako se govori za med, jača organizam i smanjuje aktivnost virusa poput hepatitisa C, te pomaže jetri

Krajnici su mi izvađeni kad mi je bilo 14 godina. Izgledalo je da je sve prošlo kako treba, ali sam primetio osip po zadnjici. Međutim, tada niko tome nije pridavao značaj. Za strašno oboljenje saznao sam posle dve godine, spremajući se za još jednu operaciju. Naime, ispostavilo se da imam hepatitis C. Sve je ukazivalo na to da sam zaražen prilikom prve hirurške intervencije. Lekari su mi propisali brdo lekova, koje sam morao da pijem.

S druge strane, moj deda je imao pčelinjak, te je, kao i svaki pčelar, apsolutno sve bolesti voleo da leči medom. To je predložio i meni. Da budem iskren, bio sam vrlo sumnjičav. Istina, objasnio mi je da med neće ubiti virus, ali da će jetru održavati bolje od svakog leka. A upravo je to potrebno u slučaju hepatitisa C. Uglavnom, uspeo je da me nagovori. Kašiku meda rastvorio bih u čaši tople vode i pio natašte. Lečenje je trajalo dva meseca, a prošao sam dve kure za godinu dana. Posle toga sam se mnogo bolje osećao, nisam bio malaksao i nisam imao mučnine – dobio sam snagu.

Dmitrij C., Kostroma

Komentariše doktor hemijskih nauka i fitoterapeut Dina Pavlovna Baljasova, Moskva

MED SMANJUJE AKTIVNOST VIRUSA I POMAŽE JETRI

Hepatitis C je opasno upalno oboljenje virusnog porekla koje oštećuje ćelije jetre. Terapija je obično usmerena na njeno održavanje i uništavanje virusa. Pritom je važno da koristite i sredstva koja poboljšavaju opšti imunitet i održavaju tonus, te doprinose obnovi jetre. Takva svojstva ima med, koji sadrži čitav spektar vitamina, minerala i drugih biološki aktivnih supstanci. Da ne govorimo da je sladak, a za jetru je slatko korisno, naravno, bez preterivanja.

Ali med nije sposoban da uništi hepatitis C. Jačajući organizam, posebno jetru, med smanjuje aktivnost virusa i simptomatiku oboljenja na neko vreme. Zato i treba da sprovodite dvomesečne kure dva puta godišnje.

Još nešto: po mom mišljenju, kašika dnevno je premala doza. Takođe vam preporučujem da šećer u potpunosti zamenite medom.

Foto: nitrub / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com