POVEĆANA KISELINA U ŽELUCU? RADITE GIMNASTIKU!

by | 27.06.2018

Čula sam da povećana kiselost želuca može da se smanji bez lekova ukoliko radimo određeni komplet vežbi. Da li je to istina? Milja, Nikšić, poziv u redakciju
Odgovara Svetlana Nikolajevna Silkova, lekar i terapeut, Brest

Kiselina u želucu i vežbanje

Da, jednostavne vežbe pomažu u normalizaciji rada sistema za varenje i smanjivanju kiselosti želuca. Istina, tu je potrebno da budete uporni – radite vežbe svaki dan po 15 minuta, dva-tri sata pre spavanja.
Početni položaj je sedeći, na stolici. Vežbe radite polako i jednu za drugom.
1. Na broj 1-2 pri izdahu ispružite ruke u levu stranu, a trup ispravite i rotirajte ga nalevo. Na broj 3-4 pri izdahu se vratite u početni položaj. Isto to uradite u desnu stranu. Raditi po tri-četiri puta u svaku stranu.
2. Dlanovima poduprite krsta, a noge izbacite napred. Na broj 1-2 istegnite se unazad što dalje. Na broj 3-4 vratite se u početni položaj. Ponovite četiri-pet puta.
3. Na broj 1-2 podignite desnu nogu i izdahnite. Na broj 3-4 udahnite i spustite nogu. To isto uradite drugom nogom. Ponovite od četiri do šest puta.
4. Na broj 1-2 savijte trup prema desnoj nozi i izdahnite. Na 3-4 na udah se vratite u početni položaj. Ponovite po tri do šest puta prema svakoj nozi.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com