Kako sam izlečio TENISKI LAKAT

by | 27.06.2018

Ljudima koji po ceo dan nepravilno drže ruke za računarom, uglavnom u istom položaju, često nastrada lakat…

Lečenje teniskog lakta

„Radim kao IT stručnjak, što znači da svaki dan provodim mnogo sati u nepomičnom, napregnutom položaju za kompjuterom. Napadi osteohondroze dobro su mi poznati. Kad su me nedavno ponovo zaboleli vrat i ramena, mislio sam da mi se pogoršala vratna osteohondroza. Međutim, ispostavilo se da je još gore – epikondilitis, ili teniski lakat. Iako nisam teniser, dobio sam upalu lakta.
Osteohondrozu sam uspešno lečio prirodnim sredstvima: prvo stavim kragnu od pseće dlake, koja blagotvorno deluje.

PROČITAJTE I… Kvas od cvekle- lečio sam jednu bolest, izlečio sam pet!

Zatim flaster s ljutom paprikom (kupuje se u apoteci) – odsečem četiri-pet komada veličine 1 x 1 cm. Prstima pronađem bolne tačke na vratu duž kičme i tu zalepim flaster. Praktično, dobijam termalnu akupunkturu. Pritom, dva-tri dana pijem čaj od malina. I ovog puta sve sam isto uradio, osteohondroza se povukla, ali bol nije prošao već se od ramena spustio prema laktu, čak sam ga osetio u prstima, i bivao je sve jači. Odlazak lekaru nije dao efekta – predložili su mi da bolove ublažim analgeticima. U tom momentu već sam ludeo od bolova.
Bol je otklonjen spoljnim aplikacijama
Odlučio sam da pomognem sebi: na bolne tačke, isto kao u slučaju osteohondroze, stavljam flastere s ljutom paprikom. A bolna zona lakta i ispod njega zahteva jaču kompresu: mešavinu dimeksida, 2-postotnog novokaina i diklofenaka. Ali sve to treba da propiše doktor shodno vašem zdravstvenom stanju.
Odlično pomaže i kupka s biljkama
Vruća kupka brzo umiruje bol: 100 g suvih pupoljaka breze kuvajte 15 minuta, procedite i dodajte u kupku. Dodajte 100 g morske soli, radi boljeg prodiranja lekovitih materija, a možete sipati i šest kapi ulja origana za opuštanje mišića. Temperatura kupke treba da bude 38˚, a trajanje najviše 10 minuta.
Akupunktura
Najefikasniji način za uklanjanje jakih bolova jesu seanse akupunkture koje mi je preporučio neurolog. Lekar mi je u ruke i noge ubadao srebrne igle, a zatim je ta područja stimulisao upaljenim grančicama pelina (tzv. moksibustija). Već nakon prve seanse bol je bio blaži i sve domaće procedure počele su da deluju efikasnije.
Teško je izboriti se s ovim problemom, naročito ukoliko morate da radite. Ali nakon dve nedelje tretmana bolest se povukla – bol i upala su nestali i ja sam, naravno, presrećan.”
Napomena redakcije: ovu proceduru može da izvodi isključivo stručno lice!

Ivan V. Gorin, Novosibirsk

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com