OSLOBAĐAMO SE KESICA ISPOD OČIJU I OTEKLIH KAPAKA

by | 28.06.2018

Kupke od čajeva za oči

* Uveče, posle umivanja, napravite kupku za oči. Za to vam je potreban odvar od čaja: dovoljna je bukvalno jedna kesica čaja (crnog ili zelenog) na šolju ključale vode, u koju se, radi jačeg efekta, može dodati i prstohvat sušene kamilice i peršuna. Topao čaj sipajte u čašu (najbolje plastičnu) i prislonite je uz oko (nagnite se glavom nad čašu), zatvorite i otvorite oko u odvaru osam do deset puta, praveći nekoliko kružnih pokreta očnom jabučicom. Ponovite to i s drugim okom ili koristite dve čaše istovremeno.
 
PROČITAJTE I… Ruski narodni recepti protiv tamnih kolutova oko očiju
 
* Komprese od čaja ispoljavaju umirujuće i protivupalno dejstvo. Nakvasite kozmetičke tupfere toplim odvarom (možete koristiti tupfere od vate ili gaze) i stavite ih na zatvorene oči na minut-dva, pa ponovite proceduru tri-četiri puta. Zatim stavite hladnu kompresu, posušite kožu i nanesite masnu kremu.
* Kese ispod očiju i otok na kapcima dobro će ukloniti kesice od popijenog čaja ohlađene u zamrzivaču. Izvadite ih iz zamrzivača ujutru i 10–15 minuta držite na zatvorenim kapcima. Bićete iznenađeni! Vaše lice biće mnogo svežije, a kesice ispod očiju manje primetne.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com