Tibetanski recept za ELIKSIR MLADOSTI

Potrebna su vam samo dva sastojka za tibetanski eliksir mladosti – mleko i beli luk. On štiti od prehlade, jača imunitet, čuva krvne sudove

by | 21.10.2022
tibetanski eliksir mladosti

Potrebna su vam samo dva sastojka  (za tibetanski eliksir mladosti )– mleko i beli luk – da biste se zaštitili od prehlade, ojačali imunitet, sačuvali krvne sudove i otklonili umor

RECEPT ZA TIBETANSKI ELIKSIR MLADOSTI

Mnogi su sigurno čuli za korisna svojustva mleka s belim lukom. Veliki sam poklonik ovog napitka. I decu i unuke naučila sam na njega. Odlično štiti od prehlade, daje energiju i stabilizuje pritisak. Za mene je ovo eliksir mladosti. Čitala sam da ga je pio i sam Džingis-kan! Dakle, ukoliko želite da što duže ostanete mladi i zdravi, uzmite u obzir ovaj recept. U 250 ml mleka dodajte dva isitnjena čena belog luka. Pustite da to proključa na tihoj vatri pa ostavite da odstoji oko sat vremena. Pijte toplo jednom nedeljno.

Nina Grabovska, Lipeck

 

Komentariše travarka Olga Borisovna Molostova, Nikoljsk

Napitak od mleka i belog luka povoljno utiče na rad miokarda, poboljšava krvotok, jača krvne sudove i imunitet. Nije čudno što ga smatraju eliksirom mladosti.

Mleko s belim lukom može se koristiti i kao blago i bezopasno sredstvo za snižavanje pritiska. Pet čenova belog luka sameljite i prelijte sa 250 ml mleka. Ostavite da to odstoji najmanje dva sata na sobnoj temperaturi pa čuvajte u frižideru. Nedelju dana uzimajte po kašiku tri puta dnevno. Napravite pauzu od tri dana pa ponovite kuru.

OTKLANJAMO UMOR

Sledeći recept pomaže da se otkloni umor. Prokuvajte 200 ml mleka i malo prohladite. Dodajte čen isitnjenog belog luka i kašičicu meda. Dobro izmešajte i odmah popijte (treba da pravite uveče i uzimate pred spavanje). Kura traje dve-tri nedelje.

! Kontraindikacije: individualna nepodnošljivost, gastritis u akutnom stadijumu, dijabetes, hipotonija, bubrežna insuficijencija, kamen u žuči, anemija, oboljenja štitne žlezde, trudnoća, dojenje.

Beli luk mora da bude svež, pošto prošlogodišnji nema korisna svojstva.

Foto: nitimongkolchai / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com