LIST RENA NA SKOČNI ZGLOB

by | 28.06.2018

Predveče je počeo da mi otiče skočni zglob. Shvatila sam da to neće proći bez lista rena – proverenog narodnog sredstva! Odsekla sam svež list u bašti i isekla mu glavnu žilu. List sam na sekundu spustila u ključalu vodu, izvadila, pa ponovo spustila.

Zatim sam ga, zadnjom stranom, prislonila na bolno mesto. To sam prekrila lanenom tkaninom i najlon kesom, učvrstila zavojem i legla da spavam. Ujutru kad sam skinula kompresu, videla sam da je list požuteo, što znači da sredstvo deluje!

PROČITAJTE I… Ren za lepo lice

Uveče sam na zglob prislonila novi list, a ujutru je na nozi ostao zeleni otisak sa žilicama (sam list bio je beličast). Svakodnevno sam počela da pravim komprese i noga mi je sve manje oticala. Za nedelju dana bol je prošao i stopalo sam mogla da pokrećem kao i pre. Sada svako leto ponavljam lečenje listom rena. I hodam bez štapa! Nina Kovaljovskaja, Pinsk

Komentariše travar Andrej Ivanovič Patjaka, Ljvov
Komprese od svežeg lišća rena ublažavaju bol u zglobovima, osteohondrozu, radikulitis. Preko zime se od lišća rena može napraviti odvar: napunite teglu (ne mora do vrha) isitnjenim svežim lišćem i prelijte votkom do vrha. Stavite u frižider, pa za nedelju dana procedite. Koristite za utrljavanje.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com