Smanjite želudačnu kiselinu narodnim metodama

by | 05.11.2023
Prirodni lek za želudačnu kiselinu

Želudačna kiselina je odgovorna za žgaravicu, čireve i razne probleme u sistemu za varenje. Upravo zbog toga je prirodni lek za želudačnu kiselinu nešto što nam može pružiti olakšanje.

Želudačna kiselina može izazvati niz neprijatnih simtpoma i probleme sa želucem. Ona je usko povezana sa promenama u saržaju alfa celuloze i gubitkom čvrstoće sluznice zbog starenja. Kada se višak kiseline otpusti nazad u jednjak, ovo izaziva iritaciju i osećaj pečenja. Međutim, mleko, kokos, bundeva, spanać i šargarepa pristižu u pomoć.

Prirodni lek za želudačnu kiselinu

Haritaki (Termilia chebula)

Ovu biljku možete naći i u apotekama. Da biste se izborili sa kiselošću, potrebno je da uzimate jednu kašičicu dnevno. Veoma je efektan

Sok od spanaća, šargarepe ili bundeve

Još jedan sjajan pomoćnik u borbi protiv kiselosti je sok od spanaća. On može smanjiti kiselost uzrokovanu pušenjem ili preteranom konzumacijom alkohola. Sličan efekat će imati i sok od šargarepe i sok od bundeve. U ovaj drugi možete dodati i malo šećera radi boljeg ukusa.

Prirodni lek za želudačnu kiselinu: Bademovo mleko

Bademovo mleko napravljeno od blanširanih badema. Veoma je korisno zbog izvora kvalitetnih proteina, a takođe je efikasno u uklanjanju viška želudačne kiseline.

Čaša mleka

U trenutku kada vas muči želudačna kiselina, možete popiti čašu običnog mleka. Ovo bi trebalo da vam da trenutačno olakšanje.

Seme kumina

Seme kumina prokuvajte u šolji vode. Kumin je odličan u borbi protiv upala i za regulisanje šećera u krvi. Međutim, poznati je i po benefitima za sistem za varenje, a odličan je i za smanjenje želudačne kiselosti.

Prirodni lek za želudačnu kiselinu: Šećer, biber i ananas

Da, ova neobična kombinacija može pomoći kod kiselosti želuca. Uzmite malo šećera i bibwea i pojedite sa komadićem ananasa. Ubrzo ćete osetiti olakšanje.

Hrana koja ublažava kiselost

Kod ovog neprijatnog stanja od pomoći mogu biti lubenica, banane ili krastavac jer su veoma efikasni u smanjenju kiselosti želuca. A ukoliko često imate ovaj problem, uzimajte kokosovu vodu 3-4 puta dnevno. To bi trebalo da olakša  česte tegobe.

U svakom slučaju, ako se ovo događa često, najbolje bi bilo da potražite uzrok uz pomoć lekara.

Pirinač- zaštita za želudac

Snežana Vranić

PORNCHAI SODA/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com