Čišćenje krvnih sudova

Kako biste izbegli srčani i moždani udar, neophodno je da jednom godišnje očistite krvne sudove

by | 27.05.2022
čišćenje krvnih sudova - beli luk

Kako biste izbegli srčani i moždani udar, neophodno je da jednom godišnje očistite krvne sudove, a pritom je moguće da ćete smanjiti i količinu tableta koje pijete. Ovde u pomoć pristižu jednostavni lekovi iz prirode.

Piše: Valentin Dubin, naturopata

1. Moguće je jeftino i efikasno očistiti krvne sudove koristeći obični orah.

* Prvi recept. Potrebna vam je po kašika meda i iseckanih oraha, kao i krug ananasa debljine oko centimetar i po. Iseckane orahe prelijte medom i promešajte. Ananas izrežite na kockice i dodajte u smesu. Sve stavite u neprozirnu posudu i ostavite da odstoji 24 sata. Posle toga smesu možete konzumirati četiri puta dnevno – po kašiku. Kura traje mesec dana.

* Drugi recept. Mandarinu, kašičicu suvog grožđa i tri oraha navedenim redosledom svakog jutra jedite na prazan želudac. Nakon toga ništa ne jedite i ne pijte pola sata. Kura je dosta duga i traje od tri do šest meseci, mada, možete je primenjivati tokom cele godine.

Pročitajte i… Čišćenje tela – put do zdravlja

2. Očistite krvne sudove mozga od soli kalcijuma, poboljšajte cirkulaciju i snabdevanje kiseonikom i zaštitite mozak od tumora pomoću cvetova graba (lat. Carpinus betulus). Sve što treba da radite jeste da 40 dana tri puta dnevno pijete po kašiku tinkture od cvetova graba razblaženu u čaši prokuvane vode.

3. U slučaju skleroze cerebralnih krvnih sudova najdelotvornije je ulje od belog luka. Očistite glavicu belog luka i presom iz njega iscedite sok koji ćete dodati u čašu nerafinisanog suncokretovog ulja. Smesu stavite u frižider da odstoji 24 sata. Sledećeg dana iscedite sok od jednog limuna, procedite i pomešajte s uljem od belog luka. Uzimajte po kašičicu dnevno pre jela tokom jednog do tri meseca, u zavisnosti od zdravstvenog stanja. Kura se ponavlja nakon mesec dana pauze.

Pročitajte i… Poboljšajte stanje krvnih sudova

Foto: mescioglu / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com