Imate nizak pritisak? IZUJTE SE!

by | 11.05.2018

Borim se s hipotenzijom već deset godina. Poznanici kažu da je bolje imati nizak pritisak, ali nije ni to lako… Redovne vrtoglavice, slabost, migrene… malo je tu radosti.

Probala sam da pijem kafu – ne pomaže. Jednom prilikom sestra mi je donela isečak iz nekih starih ruskih novina u kojima je pisalo kako se nizak pritisak može dovesti u normalu – hodanjem bosonogo. Čitavo leto na vikendici sam hodala po mokroj travi, pesku, šljunku. A zimi – po snegu: u početku je to trajalo tri do pet sekundi, ali svaki put sam produžavala vreme, dok nisam došla do pet minuta. Posle procedure bih dobro istrljala noge vunenim šalom. Sada s mojim pritiskom mogu u kosmonaute! (Nina Dudkina, Beloreck)

PROČITAJTE I… Crvene vam uši? Proverite pritisak!

Lek za nizak pritisak

Komentariše terapeut Olga Viktorovna Kučinskaja, Vitebsk:
Na tabanima se nalazi ogroman broj biološki aktivnih tačaka. Plus, na jednom kvadratnom centimetru ove zone koncentrisano je više receptora nego na bilo kom drugom delu kože. Prilikom hodanja bosih nogu aktivnost tih receptora se povećava. A u zavisnosti od toga u kojoj je meri svaka od tih tačaka povezana s ovim ili onim unutrašnjim organom – stimuliše se rad celog sistema organizma. Otuda je potpuno prirodno da hodanje bosonogo aktivira i stabilizuje arterijski pritisak, sprečavajući razvoj moždanog udara i infarkta. Preporučujem da se počne s ovakvim šetnjama u sobi po tepihu, drvenom podu, a da se zatim pređe na kompleksnije površine: šljunak, pesak, sneg.
! Ovaj metod je zabranjen u slučaju dijabetesa, gihta, reumatizma, hroničnih bolesti bubrega, gljivičnih oboljenja.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com