Karanfilić snižava pritisak

by | 19.06.2018

Imam hipertenziju drugog stepena. Poznanici me ubeđuju da probam da se lečim odvarom od karanfilića. Da li mi takav preparat zaista može pomoći? Vera Semenovna, grad Brest

Odgovara lekar Lidija Mihajlovna Socka, Viniska oblast

Karanfilić i visok krvni pritisak

Ovaj začin ima izraženo spazmolitičko dejstvo na krvne sudove, a takođe stimuliše rad digestivnog trakta. Recimo, njegov odvar uzima se za poboljšanje lučenja digestivnih enzima. Kura traje tri nedelje.


Prva nedelja lečenja: 22 karanfilića prelijte šoljom ključale vode i ostavite preko noći. Uzimajte po jednu kašiku tri puta dnevno pre jela. Odvar možete čuvati u frižideru dva dana, a zatim napravite novu turu.
Sledeće nedelje prelijte 27 karanfilića, a treće – 32. Nakon dva-tri meseca pauze lečenje možete ponoviti.

SAZNAJTE I… Šta utiče na pritisak

Uzimanje preparata protiv hipertenzije u to vreme ne treba da prekinete.
Kao rezultat: arterijski pritisak postepeno se snižava. Ovakav način borbe s hipertenzijom je efikasan, ali svakako preporučujem i da se posavetujete sa svojim lekarom. Ovde je važno uzeti u obzir tok bolesti, propratna oboljenja i individualne osobenosti organizma.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com