ODVAR OD VRKUTE LEČI UPALjENE ZGLOBOVE

by | 04.01.2018

Naša verna saradnica iz Kaluge, Jevgenija Moločkov, otkrila nam je kako se izborila s upaljenim zglobovima: „S godinama su počeli da me muče zglobovi na nogama, bol je bio neopisiv.

Međutim, naučila sam da se nosim s tom nevoljom. Čitala sam o lekovitosti jabukovog sirćeta i pomislila da i meni može da pomogne.

Počela sam da ga pijem – izmešala bih kašičicu sirćeta u čaši hladne vode i pila posle svakog jela. Radila sam tako pola godine, ali efekat nije bio veliki – noge su me i dalje bolele, mada sam se osećala dobro, tokom cele zime nijednom se nisam prehladila.

Zatim su mi posavetovali da pijem odvar od trave vrkute (lat. Alchemilla vulgaris, rus. manžetka, zove se još i virak, gospin plašt, zečja šapa, lavlja noga i rosnica, ali najpoznatija je kao vrkuta). Nisam ga kupovala, nego sam ga napravila kod kuće: 50 g vrkute prelila sam s pola litra votke i ostavila da odstoji deset dana.

Počela sam da uzimam po 40 kapi dva puta dnevno. Ispostavilo se da je to veoma jako sredstvo protiv upale zglobova. Ovaj odvar ujedno otklanja bol i smanjuje otoke. Pila sam ga mesec dana – razlika je bila ogromna, noge me uopšte više nisu bolele. Sada stalno držim bočicu ovog odvara u frižideru i kako osetim da zglobovi počinju da me tište – tako ga i uzimam. Kažu da se artritis ne može izlečiti u potpunosti, ali bar neću morati toliko da se patim.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com